Diari La Veu del País Valencià
L’advocacia de la GVA es persona en la causa de les presumptes comissions de Ribera Salut

RedactaVeu / València.

Aquest matí durant la sessió de control al president del Consell, Ximo Puig, el síndic de Compromis, Fran Ferri, ha demanat que el Govern valencià valore les denúncies dutes a terme pel suposat cobrament de comissions per part de Ribera Salut, l’empresa que gestiona l’Hospital d’Alzira, per les pròtesis i altres productes mèdics.

Així doncs, el president ha avançat que en “poques setmanes estaran les auditories” dutes a terme sobre les empreses que gestionen diverses àrees sanitàries valencianes, “les primeres de tota la història” ha destacat Puig, qui ha emfatitzat que “mai s’havia comprovat de forma metòdica el servei que presten els ambulatoris i hospitals” a la ciutadania valenciana. “Mai han consentit que la sindicatura de comptes els auditara”, ha continuat, “trobant-nos un obscurantisme total”.

Pel que fa a la investigació sobre les suposades comissions de les pròtesis i altres productes de Ribera Salut, Puig ha explicat que el cas “està al jutjat” i aquest és “qui farà la investigació”, una investigació amb qui “la Generalitat està col·laborant rementent-li tota la documentació, i una altra addicional” ha avançat el president. Se n’ha enviat una d’addicional, “per la sospita que hagen posat per endavant interessos comercials, i per això —ha anticipat— que hem donat l’ordre a l’advocació de la Generalitat perquè es persone com a acusació particular en aquest cas per defensar els interessos dels valencians”.

Puig ha conclòs la seua intervenció afirmant enèrgicament que “la sanitat no ha de ser un espai per al negoci” i ha recordat amb fermesa que “a l’empresa gestora d’Alzira (Ribera Salut) ja se li ha dit que l’1 d’abril de 2018 no es renovarà la concessió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa