Diari La Veu del País Valencià
El Consell eliminarà els ressalts en la CV-500 en el Perellonet

RedactaVeu / València.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha assegurat aquest dimarts que s’eliminaran els ressalts instal·lats en la carretera CV-500 al seu pas pel Perellonet perquè “no estan donant els resultats desitjats”. “Aquests dispositius es van instal·lar per a reduir la velocitat en alguns trams, però estan ocasionant l’efecte contrari perquè els conductors els eviten, envaint el voral o el carril bici”, ha explicat. Aquesta era una de les reivindicacions que feien els veïns. La resta, les podeu llegir en aquesta notícia de la Veu.

Aquestes declaracions es desprenen del comunicat emès per la Generalitat Valenciana després de la trobada que Domingo ha tingut amb els regidors de l’Ajuntament de València Sergi Campillo i Consol Castillo per abordar les actuacions que la Conselleria i l’Ajuntament de València estan duent a terme en la carretera CV-500. A la trobada han assistit també els alcaldes de les pedanies del Perellonet, el Perelló i el Palmar i l’alcaldessa de Sueca, membres de la Federació d’Associacions de Veïns de València i de les associacions de veïns del Saler, el Palmar, Muntanya de la Devesa i el Perellonet, així com representants de les organitzacions València amb bici i Stop Accidents.

En la trobada, Domingo els ha explicat que es va decidir posar ressalts perquè “aquesta mesura havia tingut efectes molt positius allà on s’han instal·lat. No obstant això, les peculiaritats d’aquest tram, per on també passen màquines segadores i tractors, ha provocat alguns inconvenients”, per la qual cosa ha anunciat que s’eliminaran els ressalts una vegada s’instal·len els semàfors que estaven previstos també per a aquest tram.

Així mateix, ha indicat que es van a reconsiderar unes altres les mesures adoptades, ja que l’“objectiu final de tots és aconseguir augmentar la seguretat vial” i, per tant, es farà balanç.

“Procés de diàleg i participació pública”

Tanmateix, Carlos Domingo ha avançat que s’obrirà un “procés de diàleg i participació pública” per a abordar la redacció del projecte de millora de la seguretat vial en la CV-500, que acaba d’eixir a licitació i que ha de completar algunes de les actuacions immediates que ja s’estan executant en la travessia del Perellonet.

Segons ha indicat, com que és una carretera de gran valor, pel fet de trobar-se en el Parc Natural de l’Albufera, volen trobar un equilibri entre el dret a la mobilitat, la seguretat dels usuaris més vulnerables, la preservació del medi ambient i el desenvolupament de les activitats econòmiques” i “aconseguir el màxim consens possible amb totes les parts implicades”.

Per la seua banda, els representants veïnals han exposat les seues preocupacions i s’han debatut alguns punts controvertits. Tots han coincidit a reconèixer la voluntat de diàleg de l’Administració i han oferit col·laboració per a cercar solucions i evitar la confrontació perquè l’objectiu de tots és el mateix: millorar la seguretat vial en aquesta carretera.

Comparteix

Icona de pantalla completa