Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat posa en marxa la campanya per a actuar davant incidències per neu i gel en les carreteres

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha engegat tots els seus dispositius per a resoldre les incidències viàries que puguen ocasionar els episodis de neu i gel en les carreteres de la seua titularitat. Amb aquesta operació comença la campanya viària d’hivern que estarà vigent fins a mitjan mes d’abril del pròxim any.

L’objectiu és resoldre les incidències viàries hivernals que es puguen produir especialment amb les nevades i amb la presència de gel en la calçada. El dispositiu està format per una xarxa de 14 màquines llevaneu, prop de 250 tones de material fundent, així com un operatiu escalable que s’incorporarà addicionalment d’acord amb la intensitat de l’episodi.

Igualment, els equips de la conselleria tenen itineraris de neteja establits que es van treballant en coordinació amb altres equips de les administracions locals i consorcis de bombers, de manera que tota la xarxa interurbana quede habilitada en poques hores.

Els equips tractaran les carreteres a fi de prevenir i minimitzar la incidència de gel, especialment en les d’interior de baix trànsit on les plaques de gel produeixen major risc per als vehicles.

Aquest operatiu no solament preveu les incidències per neu, sinó que també està preparat per a alliberar les carreteres de problemes ocasionats per la pluges fortes i inundacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa