Diari La Veu del País Valencià
Milers de manifestants reclamen la fi de la violència contra les dones
EP / València.

Una manifestació ha recorregut aquest dimecres els principals carrers del centre de València per a reclamar la fi de la violència contra les dones i demanar més ajudes per a les víctimes, així com fomentar l’educació en igualtat.

Amb el lema ‘Ens volem vives i lliures’, els participants -1.500 segons fonts policials- han format part d’aquesta marxa, que ha partit del Parterre de València, organitzada per la Coordinadora Feminista de València.

La pancarta principal, amb el lema ‘Ens volem vives i lliures’, l’han portat dones supervivents de violència masclista. Darrere, una segona pancarta ha recordat els noms de dones i de xiquets morts per aquesta xacra des de novembre de 2015 fins al passat mes d’octubre.

Així mateix, una associació participant en la marxa ha unit 40 trossos de tela -la xifra de dones assassinades a mans de les seues parelles i exparelles enguany al País Valencià- fins a formar una cadena de diferents organitzacions i col·legis amb les mans estampades de gent en color morat.

Muixeranga contra la violència masclista. Foto: T. Pascual.
La portaveu de la Coordinadora Feminista de València, Gabriela Moriana, ha advertit que existeixen “xifres ocultes”, ja que les oficials parlen de 40 víctimes enguany, però creu que “hi ha més de 60, perquè solament es compten les de marits o exmarits però hi ha altres tipus de violència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa