Diari La Veu del País Valencià
Benavent: ‘Es feren factures falses a Imelsa per finançar l’Olímpic de Xàtiva’
EP / València

Marcos Benavent, exgerent d’Imelsa, empresa pública extingida de la Diputació de València, ha afirmat que l’empresari Federico Maldonado va realitzar una factura falsa per 14.000 euros a l’entitat per a destinar eixos diners a l’Olímpic de Xàtiva, quan estava dirigit per l’expresident de la corporació, Alfonso Rus.

Benavent s’ha pronunciat així en la seua declaració, aquest divendres, en el Jutjat d’Instrucció número 14 de València, encarregat d’instruir el cas Imelsa. L’exgerent estava citat per la peça principal, en concret, per uns treballs de la Diputació amb l’empresa Meydis, de Federico Maldonado.

En eixir del jutjat, ha explicat als mitjans que s’ha ratificat davant del jutge i ha concretat que se li va demanar a Maldonado “un favor” per a l’Olímpic “i ell va accedir”. Sobre aquest tema, ha indicat que li va sol·licitar al voltant de 14.000 euros a l’empresari, investigat en aquest procediment, i aquest els va pagar amb factures falses. “Ell em va fer una factura per un concepte i jo li l’havia d’anar pagant fraccionadament des d’Imelsa”, ha dit. “Realment va haver-hi algun treball perquè calia fer bé l’expedient, però des d’Imelsa ens inventem alguna cosa per justificar el pagament”, ha afirmat Benavent.

Veu “hipocresia” en el PP amb la mort de Barberá

Entre altres coses, Benavent ha dit que veu “hipocresia” en el PP en relació amb la mort de l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, per “canviar la versió sobre la base dels esdeveniments”.

Ha afirmat que la defunció de Barberá ha sigut “sorprenent” i opina que existeix “hipocresia” en el PP després del succés: “Hipocresia en veig tots els dies en el PP. Sempre sembla que la culpa és dels altres i crec que cadascú ha d’assumir les seues coses”, ha considerat. “Cadascú utilitza la demagògia, la hipocresia i la falsedat per a un benefici”, ha lamentat. I s’ha preguntat: “Creieu que el PP té credibilitat? A voltes ho dubte. Menteixen més que parlen. És un tema de valors, no d’estratègia política, de dir que ara, com aquesta senyora ha mort, és innocent…”

Benavent ha indicat que Barberá “ha mort per circumstàncies de la vida, és el que hi ha”, i ha postil·lat que “la gent vol que es parle de problemes reals, i que se’n desvie l’atenció com si fóra un funeral d’Estat, a mi em sembla un poc…”

Interpel·lat per si considera que Barberá ha mort sola, ha respost: “No sé què dir-te. Supose que el partit es va veure forçat, per la situació, a expulsar-la, després es va demostrar que la senyora continuava sentint els colors, i encara així la van repudiar. Jo no carregue contra el partit. El partit va fer en el seu moment el que creia que havia de fer i ara van canviant la versió sobre la base dels esdeveniments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa