Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià per l’eliminació de la violència contra les dones

RedactaVeu / València.

Divendres, 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, una efemèride que no hauria d’existir, cosa que voldria dir que aquesta xacra hauria estat extingida. Però, com que encara no estem en aquesta desitjada situació, des de les administracions, sindicats i diferents col·lectius, s’han preparat diferents actes per tal de conscienciar la població, així com diverses manifestacions i concentracions per a fer patents les diferents reivindicacions.

Manifestacions i concentracions

Les reivindicacions s’iniciaran de vesprada a Alacant on hi haurà una concentració a la plaça de la Muntanyeta convocada per la Plataforma Feminista d’Alacant. A Castelló de la Plana hi ha prevista una manifestació, també, a les 19h a la plaça de la Muntanyeta, en aquest cas, convocada per la Plataforma per la Igualtat i organització a càrrec de la Fundació ISONOMIA-UJI. A València, la manifestació serà a les 19.30h, eixirà des de la plaça d’Alfons el Magnànim cantonada amb el carrer de la Pau amb lema “Ens volem vives i lliures” a la capçalera i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.

Des d’Intersindical Valenciana han volgut utilitzar el lema “Vives, lliures i apoderades” per a aglutinar les diferents accions preparades per a aquest dia, d’entre les quals destaca un manifest, que podeu consultar al següent enllaç, on es pot llegir com el sindicat considera que la violència masclista és “estructural” i que “afecta tots els àmbits, des de l’educació i la cultura als mitjans de comunicació, la justícia o la sanitat”. A més, aquesta organització també ha preparat diferents materials didàctics que s’han editat des de l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana i que podeu descarregar en la següent web.

València

Des de l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat Igual-Ment Fest, on s’aglutinaran diverses manifestacions artístiques, tallers, activitats i una fira d’entitats, activitats que busquen potenciar la igualtat de gènere des d’una perspectiva positiva. Se celebrarà el dia 27, a la plaça de l’Ajuntament que, com tots els últims diumenges de mes, es tancarà al trànsit rodat per a convertir-se en punt de trobada de la ciutadania.

Presentació Igual-Ment Fest. Foto: Ajuntament de València.

El dia 25 de novembre, el consistori del cap i casal farà l’acte institucional al saló de Cristall, on la Corporació Municipal guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de les agressions masclistes i reconeixerà el treball d’atenció, prevenció i sensibilització de la violència de gènere que desenvolupen persones i entitats de la ciutat.

Castelló de la Plana

Des de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, s’ha convocat tota a la ciutadania a la plaça Major, on es faran diferents activitats, entre elles, lectures de textos, música i una mostra de fotografies, l’objectiu de les quals és conscienciar i promoure la detecció, la prevenció i la denúncia dels casos de violència masclista.

Aquest 25 de novembre, el consistori celebrarà un acte emotiu que comptarà amb la participació de representants institucionals i dels col·lectius de la ciutat. La cita començarà a les 12 hores, quan tindrà lloc la intervenció de la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat. A continuació, les integrants dels col·lectius i associacions de la ciutat llegiran els 10 textos que s’han preparat per a l’acte. També s’oferirà un xicotet concert amb tres peces musicals que acompanyaran els discursos. A mode de tancament, la commemoració presentarà una exposició de fotografies que denuncien la presència d’aquesta xacra social.

Imatge: Ajuntament d’Alacant.

Alacant

En el cas de l’Ajuntament d’Alacant, a les 12.30h es farà un acte institucional en el Saló Blau del consistori, acte que clourà amb la inauguració de l’exposició Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2004-2016 que romandrà fins l’11 de desembre a la plaça de la Santíssima Faç. També van realitzar anteriorment tallers, contacontes, una conferència sobre els feminismes decolonials i activitats enfocades a conscienciar la gent en la prevenció de la violència contra les dones per a aconseguir la seua eliminació.

Comparteix

Icona de pantalla completa