Diari La Veu del País Valencià
Hernando culpa els periodistes de convertir Barberá ‘en un pim pam pum al qual colpejar’

Redactaveu / EP / Madrid.

El portaveu parlamentari del Grup Popular en el Congrés espanyol, Rafael Hernando, ha assegurat aquest dijous que en el seu partit no hi ha “mala consciència” per la mort de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, i ha subratllat que en el PP la van apartar per a “protegir-la”, però “les hienes van continuar mossegant-la”. Dit açò, ha criticat els mitjans de comunicació que han fet de Barberá un “pim pam pum al qual colpejar de forma permanent”.

En una entrevista en RNE, Hernando ha ressaltat que Barberá ha sigut “vilment linxada” en el final dels seus dies “des del punt de vista mediàtic i també polític”. “El que demane és que puga servir per a alguna cosa la seua mort, i que entre tots reflexionem sobre com s’utilitzen, per part d’alguns, els mitjans de comunicació”, ha manifestat.

Així, ha recalcat que és “molt difícil ser capaç de resistir mentalment i fredament l’assetjament mediàtic de televisions” que, segons ha dit, es col·loquen “baix de sa casa”, “linxen per qualsevol cosa” i “insulten” i “desacrediten” constantment de manera personal, política i institucional.

Al seu entendre, açò és el que “ha passat”, i ha criticat que no es vulga reconèixer i es parle que “la culpa és del PP o d’algun dirigent del PP que algun dia la va criticar”. “Nosaltres decidírem que calia apartar-la perquè potser vam entendre que era l’única forma d’evitar-li el linxament a què alguns l’estaven sotmetent, però no obstant açò, al final les hienes van seguir mossegant-la”, ha exclamat.

A continuació, ha afirmat que en el PP “no hi ha mala consciència per la mort de Rita Barberá”, si bé ha admès que algunes persones analitzaran els seus comportaments o les seues frases. De fet, ha revelat que va parlar amb Barberá quan ella es “va molestar” per unes paraules seues i van quedar que “havia de donar una explicació”.

Després de subratllar que l’exregidora de València ha “superat totes les proves judicials” i no ha sigut “condemnada”, ha assegurat que “alguns” partits utilitzen els tribunals per a “perseguir l’adversari que no han pogut guanyar en les urnes”, i fan servir “tot el procés judicial com si fóra un linxament”.

“Qualsevol notícia del procés es retransmet en directe com si fóra una condemna, i açò és el que li ha passat a Barberá. No són els dirigents del PP, ja està bé d’açò, ja està bé!”, ha proclamat el portaveu del Grup Popular.

En aquest sentit, ha afirmat que hi ha hagut “mitjans de comunicació que han fet d’açò un pim pam pum al qual colpejar de forma permanent, perquè havia tret uns resultats excepcionals, perquè era una dona molt coneguda en tot Espanya i perquè açò donava audiència”.

“Li demane als directius d’aquests mitjans de comunicació, alguns dels quals s’han omplit les butxaques gràcies al fet que en les seues cadenes de televisió es practica aquest tipus de periodisme d’assetjament, que senzillament pensen si ells tenen la consciència neta i tranquil·la”, ha asseverat. En aquest punt, ha citat expressament Cuatro i La Sexta, encara que ha agregat que “hi ha molts altres que han fet seguidisme” d’aquests mitjans.

Comparteix

Icona de pantalla completa