Compromís demana la intervenció europea en la crisi ecològica de l’Albufera

Jordi Sebastià exigeix a les institucions comunitàries que intervinguen davant del ministeri per tal de garantir el cabal ecològic del Parc Natural
21 novembre 2016 01:00h
RedactaVeu / Brussel·les

El representant de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha registrat una pregunta perquè la Comissió Europea “tinga consciencia” de la situació i “intervinga” en la crisi ecològica que es preveu a l’Albufera de València amb l’adopció de mesures que garantisquen el cabal ecològic “d’un llac que és Parc Natural”.

“Les valencianes i els valencians no estem disposats a perdre un entorn natural de gran valor per a nosaltres per l’encabotament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”, organisme depenent del Govern espanyol que, segons denuncia Sebastià, “ no vol prendre una postura pel futur de l'Albufera”.

En aquest sentit, recorda que al Ministeri de Medi Ambient, del qual depèn la CHX, “saben que es deu garantir el cabal ecològic” i que, sent conscients de les baixades estacionals i de l'actual sequera, “hem estar encara més vigilants davant una possible catàstrofe ecològica”.

Per aquesta raó, des de Compromís al Parlament Europeu volen “cridar l'atenció” de les institucions comunitàries perquè intervinguen davant el Ministeri de Medi Ambient.
 
20 cm per sota del nivell

Compromís exigeix mesures que obliguen el Ministeri a complir la Directiva Marc Europea de l’Aigua, que estableix uns objectius mediambientals homogenis entre els estats membres per a les masses d'aigua i, segons recorda, “en el cas de l’Albufera, s’està incomplint el cabal idoni, ja que aquest es troba més de 20 centímetres per sota del nivell que hauria de tindre des de l’1 de novembre-”, com va denunciar l’Ajuntament de València. 

Per últim, Sebastià ha volgut remarcar davant les autoritats europees que “l’Albufera de València compta amb una protecció especial europea, ja que alberga un ecosistema valuós “que ha arribat fins als nostres dies en bon estat de conservació i és la nostra obligació mantenir-lo per al gaudi de les futures generacions”. 
next