Diari La Veu del País Valencià
Barceló sobre els arguments de Barberá: ‘Curiosos, incongruents i poc convincents’
RedactaVeu / València

“Curiosos, incongruents i poc convincents”. Així han resultat per a la diputada del PSPV Ana Barceló els arguments esgrimits aquest dilluns per l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, davant del jutge que investiga en el Tribunal Suprem, la causa del suposat blanqueig de diners i pitufeig per part del PP de la ciutat de València durant l’última campanya electoral de Rita Barberá.

En aquest sentit, Ana Barceló, que també és la responsable dels serveis jurídics del PSPV, ha assenyalat que “en cap cas és creïble que la que va ser la ‘totpoderosa’ lideresa del PP -tant al PV com en la ciutat de València- durant vint anys, ara s’empare que no coneixia res del que succeïa al seu al voltant”. També ha lamentat que Barberá s’haja limitat a respondre les preguntes del seu advocat durant la vista en la qual ha actuat com si fóra una acusació particular el mateix Partit Socialista.

“És com a mínim estrany que vulga derivar tota responsabilitat als seus portaveus amb l’excusa que ella no ostentava cap càrrec orgànic ni en el partit, ni en el grup parlamentari, quan en aquest país no s’ha mogut ni un sol paper sense que ella ho sabera”, ha continuat Barceló.

La diputada socialista ha recordat que, en qualsevol cas, Barberá “hauria d’haver controlat com s’estava desenvolupant la campanya que directament li afectava com a candidata i a la qual ella mateixa va aportar els 1.000 euros que ara s’investiguen”.

“Barberá hauria d’adonar-se que ja ha deixat arrere el procés de convocar rodes de premsa per a negar tot el que ha succeït i que ara està responent davant la Justícia”, ha advertit la dirigent socialista per a qui aquesta declaració “ha deixat molts dubtes sobre quina va ser la responsabilitat real que va tindre davant el suposat cas de blanqueig”.

“Per molt que vulga aparentar que no era conscient de res, resulten molt curioses les seues paraules perquè tots coneixem que cap decisió es prenia en el PP valencià i en l’Ajuntament sense que ella haguera donat prèviament la seua aprovació”, ha reiterat Ana Barceló.

La dirigent ha insistit que els socialistes seguiran perseguint la corrupció i investigant en les institucions i denunciant davant dels tribunals “totes les irregularitats comeses per un partit que s’ha convertit en una autèntica trama corrupta i que van ser alterats sistemàticament a totes les eleccions, com ha certificat la Justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa