Diari La Veu del País Valencià
La Unió: 40 anys en defensa dels llauradors valencians

Redactaveu / Bonrepòs i Mirambell.

La Unió de Llauradors i Ramaders ha celebrat, aquest cap de setmana, l’acte commemoratiu del 40 aniversari del seu naixement en la localitat de Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord), precisament el mateix lloc on es va constituir un 12 de novembre del 1976.

L’acte ha comptat amb l’assistència de més de 300 llauradors i ramaders procedents de totes les comarques del nostre territori i amb una gran presència institucional. Han intervingut, al llarg de la jornada commemorativa, el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president dels Corts, Enric Morera; el delegat del govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues; la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el coordinador estatal de la Unión de Uniones, José Manuel de les Heras, i l’alcalde de Bonrepòs i Mirambell, Rubén Rodríguez.

També han estat presents diversos alcaldes i alcaldesses del PV; el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero; el director general d’Agricultura, Roger Llanes; la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Cháfer; el director general de Comerç, Natxo Costa; el president de Cooperatives Agro-alimentàries, Cirilo Arnandis; el portaveu de la Comissió d’Agricultura dels Corts per part del Partit Popular, José Ramón Calpe, i representants del món universitari, entre altres.

Abans de l’acte, els representants de La Unió i les autoritats han plantat un arbre en el Parc de La Unió de Llauradors, lloc on ja es van plantar deu coincidint amb el desè aniversari de l’organització.

Posteriorment, han intervingut, en nom dels fundadors del sindicat, Josep Maria Soriano i tots els secretaris generals de l’organització: Joan Ramón Peris (1976-1989), Toni Lozano (1989-1992), Josep Botella (2008-2010) i, l’actual, Ramón Mampel (2010-actualitat). No ha pogut assistir per motius de salut Miquel Vilalta (secretari general de 1992 a 1998). S’ha glossat també la figura dels ja morts Lucio Monteagudo (1998-2001) i Joan Brusca (2001-2008).

Ramón Mampel, secretari general, ha dit, en el discurs de cloenda, que “la història de la Unió, la d’abans i la d’ara, queda escrita per tota la seua gent, pels qui estem en els càrrecs i pels anònims, per la seua dedicació i el seu treball i per la presentació de propostes serioses i professionals a les diferents Administracions per a millorar la renda del nostre camp. La història està plena de conquestes i d’encerts, també de frustracions i decepcions, però pense que després de més de 40 anys d’història, La Unió continua sent un instrument bàsic de progrés social, de dignificació i de consolidació d’un sector com l’agrari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa