Diari La Veu del País Valencià
Intersindical aposta per una major implantació al País Valencià en el seu Congrés

RedactaVeu / Cullera.

La localitat de Cullera acull aquest cap de setmana el V Congrés de la Intersindical Valenciana, un sindicat que aposta per una major implantació al País Valencià i per actuar davant el nou escenari polític valencià i, per damunt de tot, perquè siga un referent per a les treballadores i treballadors “en tots els àmbits laborals i que servesca com una eina útil per a la millora de les seues condicions laborals, socials i econòmiques”, segons fonts de l’organització.

El Congrés es va iniciar amb una intervenció del portaveu de la Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, que donà la benvinguda al president de la Generalitat Valenciana, les autoritats, els representants dels sindicats, partits polítics i entitats socials que estigueren presents: Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible de la Generalitat; Jordi Mayor Vallet, alcalde de Cullera; Silvia Roca Palomares, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cullera; Sergi Campillo, regidor d’Interior de l’Ajuntament de València; Toni Such, director general d’Administració Local; Ismael Saez, secretari general d’UGT-PV; Ramon Mampel, secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià; Rafael Cantó, membre de l’Executiva de CSIF; Agueda Micó, coordinadora nacional del Bloc Nacionalista Valencià; Joan Baldoví, diputat al Congrés per A la Valenciana; Antonio Montiel, secretari general de Podem; Maria Josep Ortega, alcadessa de Carlet i diputada autonòmica; David Rodríguez, Coordinador General Esquerra Unida del País Valencià; Francesc Sanxis, vicesecretari de Coordinacio d’ERPV; Ferran Suay, de la Secció de Política Lingüística d’Acció Cultural del PV; Gonçal Grau, president de l’Associació Cívica Tirant Lo Blanc; Maria Jarga, tresorera de LAMBDA; Matilde Senís, de Ca Revolta; Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana; Josep Escribano, president d’El Tempir, i Pepe Garrigós, president de Cullera Laica.

Autoritats en el Congrés. Foto: GVA

A més, es trobaven presents diversos sindicats de territoris com Galícia, Astúries, País Basc, Aragó, Catalunya, Illes Balears, Regió Murciana, Andalusia…

En les intervencions, es va posar de relleu que la Intersindical Valenciana es va constituir l’11 de maig del 2002 per la confluència de tres sindicats que donaren un pas endavant per a conformar un sindicalisme de classe, valencià, feminista, autònom i assembleari. Després de més de 14 anys, “la nostra valoració del camí fet és positiva, encara que totes i tots som conscients que ens queda molt de camí per recórrer”. En aquest moment, són 9 els sindicats que en formen part, als quals cal sumar la Intersindical Jove i el Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades.

La Intersindical Valenciana té una presència important en les administracions i empreses públiques i en algunes empreses privades. És el sindicat majoritari a l’ensenyament públic, amb majoria absoluta al no universitari; el més votat a la Generalitat Valenciana, “on som el segon sindicat en nombre de delegades i delegats i amb una forta representació al sector públic instrumental. A més, tenim presència en sectors com: administració local i estatal, administració justícia, universitats, sanitat pública i privada, audiovisual, metall, turisme, construcció, neteja, transport públic i privat o sector ferroviari”.

En aquest congrés, participaran 132 delegades i delegats que representen el conjunt de l’afiliació.

Els objectius del congrés són, entre d’altres:

-“Treballar per avançar en la nostra cohesió, extensió i implantació. Per fer-ho, es proposa enfortir i dinamitzar l’organització, els diferents òrgans i estructures sindicals i posar en marxa plans de formació per a les delegades i delegats i les persones afiliades.

– Treballar, davant dels nous escenaris polítics, per una Intersindical Valenciana més unitària, més representativa, que siga un referent per a les treballadores i treballadors en tots els àmbits laborals i que servesca com una eina útil per a la millora de les seues condicions laborals, socials i econòmiques.

– Treballar per a aconseguir un gran acord social i ciutadà entre les diferents organitzacions sindicals, socials i ciutadanes, perquè les propostes de canvi no s’aturen sinó que, al contrari, adquirisquen un fort impuls que es concrete en la defensa dels drets laborals de la ciutadania i dels interessos valencians, començant per un finançament més just que possibilite les millores que la societat valenciana necessita.

– Treballar per portar endavant les nostres reivindicacions mitjançant la unitat, la formació, l’organització i la lluita de les treballadores i treballadors en les empreses i administracions públiques potenciant les decisions des de les assemblees, des de baix, i la construcció d’espais unitaris per a aconseguir un moviment social i popular que siga el motor de la millora de vida de les valencianes i valencians, la transformació social i per a avançar en l’autogovern del País Valencià.

– Treballar per a aconseguir una Intersindical Valenciana feminista que lluite per la igualtat real entre dones i homes i que la igualtat siga un compromís i un senyal d’identitat de totes i cadascuna de les persones que hi formem part.

– Treballar per a aconseguir que es considere la salut i la seguretat laboral de les treballadores i treballadors com una prioritat als centres de treball que possibilite la millorar de les seues condicions laborals i de la seua qualitat de vida.

– I, finalment, treballar per a aconseguir que les treballadores i treballadors, en acabar la seua vida laboral activa, puguen tindre una condicions de vida digna.”

Durant el cap de setmana, es debatran diverses ponències i documents que marcaran el camí per a intentar aconseguir aquests objectius, per a eixir més fortes i forts i més cohesionats i per a continuar creixent com indica el lema del congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa