Diari La Veu del País Valencià
EUPV porta a Brussel·les el nou cas de discriminació de l’Administració per parlar valencià

RedactaVeu / Brussel.les.

La portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament, Marina Albiol, ha anunciat que portarà davant les autoritats europees el nou cas de discriminació que ha patit a Dénia un ciutadà valencianoparlant per adreçar-se a l’Administració pública en la seua llengua, segons ha publicat a La Veu: “Sembla que periòdicament hem de veure com els drets dels valencianoparlants a expressar-nos en el nostre idioma a la nostra terra són aixafats, i no podem tolerar de cap manera que aquests casos de discriminació queden impunes. En aquest cas, a més, ens trobem que el ciutadà que denuncia davant l’Administració el cas de discriminació, ha rebut una resposta genèrica i, en cap cas, l’organisme públic mostra el més mínim interès a actuar”.

Albiol ha anunciat que remetrà una carta a la Direcció General d’Educació i Cultura de la Unió Europea explicant el cas, tot recordant que “no es tracta d’un fet aïllat, sinó que periòdicament anem trobant aquests casos. Els quals, recordem, evidencien la realitat de discriminació que encara patim els valencianoparlants a molts àmbits. Fins i tot, i ens sembla especialment greu, a l’àmbit de l’Administració pública. Tot això, tenint en compte a més que les denúncies o queixes que es fan públiques són només una mostra molt petita de tots aquells casos en què es discrimina el valencià, fins i tot a les Administracions públiques”.

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les recorda que “els organismes europeus tenen entre les seues funcions promoure la diversitat lingüística i impulsar i protegir les llengües minoritàries. Que, al cap i a la fi, no és més cosa que promoure els més bàsics valors democràtics i culturals. Per tant, no entenem com ara per ara encara es poden permetre aquests atemptats contra els drets més fonamentals de les ciutadanes i ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa