Diari La Veu del País Valencià
Baldoví exigeix explicacions al Govern sobre el magatzem nuclear de Cofrents

RedactaVeu / Madrid.

Compromís ha exigit la compareixença del ministre d’Energia, Álvaro Nadal, perquè done explicacions sobre el magatzem temporal de residus (ATR) que, segons algunes informacions, està previst construir en els terrenys de la central de Cofrents.

Nadal ha indicat, en un comunicat, que Iberdrola, companyia que opera la central, ja ha iniciat els tràmits administratius per a construir la nova infraestructura de residus radioactius. La formació valenciana, a més, ha preguntat al Govern per què no ha informat la Generalitat malgrat haver rebut ja la sol·licitud formal d’autorització.

“En la pràctica, el projecte suposa perllongar la vida de la central de Cofrents més enllà del 2021″, data en la qual expira la seua llicència. El magatzem nuclear evidencia “el fracàs de la política de gestió de residus nuclears”, ha afirmat el portaveu de la formació, Joan Baldoví.

Així mateix, Compromís ha assenyalat que l’energia nuclear és “un dels principals obstacles per a les energies renovables netes” i ha incidit en la necessitat d’engegar un calendari progressiu i definitiu de tancament de centrals.

Els tràmits per a construir el magatzem nuclear coincideixen amb el cim del clima de Marràqueix (COP 22), que es clausura aquest divendres. “A la falta de compromís mediambiental s’afigen també els riscos per a la població”, han alertat des de la formació política.

Comparteix

Icona de pantalla completa