Diari La Veu del País Valencià
La nova RTVV entra en la Forta i dóna un pas més per a les emissions
RedactaVeu / EP / València

El Consell Rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), la nova RTVV, ha aprovat aquest dijous ingressar en la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmic (FORTA), així com apoderar al president de l’entitat, Enrique Soriano, per a subscriure contractes i convenis.

En la reunió celebrada a Burjassot (Horta Nord), el Consell Rector també ha acordat les instruccions internes de contractació previstes en l’article 191 del text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Altre punt que s’ha aprovat en aquesta trobada han sigut els poders que s’atorguen al president del Consell Rector per a la subscripció genèrica de contractes i convenis que variarà segons la quantia. Si es tracta de menys d’un milió d’euros, l’òrgan de contractació serà la presidència de la corporació. Quan la xifra siga igual a un milió o major, però essent aquesta menor de cinc milions d’euros de caràcter plurianual, correspondrà també a la presidència, però en aquest cas amb l’aprovació prèvia del Consell Rector. Finalment, si la quantia que corresponga a un dels mencionats acords és de més de cinc milions, serà presidència qui faça la contractació amb l’aprovació prèvia del Consell Rector i amb l’autorització prèvia del Consell.

A més, s’ha debatut sobre la proposta de continguts del mandat marc previst en la Llei del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat. És un document que, una vegada que s’haja redactat, s’ha d’aprovar en les Corts i que plasmarà els objectius generals d’aquest servei públic. En aquesta reunió, també s’ha parlat sobre l’esborrany del reglament orgànic i funcional del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Finalment, el Consell Rector és conscient de la delicada situació del sector audiovisual valencià i està intentant agilitzar les contractacions basades en la selecció realitzada per l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i altres Mitjans de Comunicació, a partir de les consultes preliminars de mercat.

El judici sobre l’ERO ja té data

D’altra banda, segons ha pogut saber Europa Press, la Sala social de l’Audiència Nacional ha fixat per al pròxim 11 de gener a les 9 hores el judici sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de l’extinta Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), després d’un recurs.

L’Audiència Nacional va suspendre el judici fins que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciara sobre el recurs que va interposar el PSOE contra la llei autonòmica que el 2013 va permetre el tancament de l’ens públic. L’alt tribunal va rebutjar el passat 28 de setembre el recurs dels diputats socialistes en haver-se modificat la legislació després del canvi de govern en la Generalitat i en no trobar vicis en el procediment legislatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa