Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana qüestiona el Govern estatal sobre el finançament de l’IVAM

RedactaVeu / València.

El senador d’Esquerra Republicana Bernat Picornell ha enregistrat una bateria de preguntes sobre el finançament de l’IVAM i els incompliments del Govern estatal, tal com expliquen en un comunicat. Aquesta iniciativa parlamentària ha sigut a conseqüència de la trobada de Picornell i del president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, amb José Miguel García Cortés, director de l’IVAM, i Ramon Escrivà, conservador responsable d’exposicions temporals, ja que volien conèixer de primera mà la seua situació.

Per a Picornell, “en la trobada amb els responsables de l’IVAM vam constatar la delicada situació en què es troba el museu, un dels centres d’art modern de referència juntament amb el Reina Sofía o el MACBA, per la deixadesa del Govern Central. L’infrafinançament a què està sotmés l’IVAM encara s’agreuja més després que, a l’any 2016, se li concedira una subvenció que ara a hores d’ara no s’ha fet efectiva, amb els problemes de finançament i funcionament que se’n deriven”. El senador republicà ha afegit que, “de nou, es fa palès el nul interés que té el govern del PP per la cultura, a més del maltractament sistemàtic que pateixen els valencians en matèria d’inversions”.

Les preguntes presentades per Esquerra Republicana al Senat insten el Govern estatal a respondre qüestions com “Quins són, segons dades del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, els deu principals museus segons les seues visites anuals?”, “Quins són, segons el ministeri, els 10 principals museus d’arts modern segons les seues visites?”, “Quin és el finançament que aporta l’Estat als museus d’art modern?”, “En quin estat es troben aquests pagaments? o “Pensa el Govern de l’Estat espanyol efectuar el compromís econòmic que va contraure amb l’IVAM en relació al 2016?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa