Diari La Veu del País Valencià
Muro engega els Horts Socials enfront de les polítiques neoliberals

RedactaVeu / Muro

Muro dóna de nou una nova lliçó d’alternatives econòmiques i socials enfront del mur de les polítiques neoliberals. El projecte d’Horts Socials pretén recuperar el cultiu tradicional d’horts i oferir una alternativa d’autoabastiment als nuclis familiars que pateixen una situació de precarietat a causa de la crisi.

“És un projecte social, ja que volem que els horts siguen un espai per a la unió, el diàleg i la trobada dels col·lectius i persones que s’involucren en la seua gestió”, afirma la regidora de Serveis Socials Elisa Genís.

El projecte arranca amb una oferta de 14 parcel·les, que es distribuiran entre totes les persones que sol·liciten participar en el programa en les oficines municipals. El termini de peticions conclourà el pròxim dia 20 de maig.

Els aspirants han d’estar empadronats a Muro, tenir capacitació per a desenvolupar les labors d’un hort familiar i no treballar en un altre particular, propi o cedit en arrendament.

Només s’atorgarà una parcel·la per unitat familiar, per un any i amb possibilitat d’un altre més de pròrroga. La selecció de beneficiaris es farà d’acord amb un barem que té en compte els ingressos de la unitat familiar, així com el nombre i circumstàncies dels seus membres.

Tècnics municipals de les àrees de Serveis Socials i Medi ambient i voluntaris ajudaran les famílies beneficiàries en la seua formació, així com en la implantació i seguiment dels horts que es creen en terrenys particulars cedits al municipi pel propietari del projecte Microvinya, qui també participa dels horts solidaris plantant una microvinya.

La iniciativa d’horts solidaris fomentarà i potenciarà les pràctiques d’agricultura ecològica, així com la seua autogestió, regulada per una ordenança municipal i avaluada per una comissió dels participants.

Al llarg de l’any es desenvoluparan activitats obertes com jornades culinàries, intercanvi de llavors i xarrades informatives en centres educatius, associacions i col·lectius del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa