Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes Valencians critica les últimes mesures del VCF a Paterna

Javier Cid / València.

Des que s’ha iniciat la temporada, el València CF ha pres la decisió de tancar a poc a poc l’accés als entrenaments esportius de l’equip i ha limitat l’accés al media center, dos dels llocs més importants per als periodistes esportius valencians que segueixen l’actualitat del club de Mestalla, ja que, d’aquesta manera, impedeixen que qualsevol tipus de treball periodístic es desenvolupe en les instal·lacions del club.

Arran d’aquestes mesures que el València CF ha dut a terme, la premsa té més difícil el seu treball a la Ciutat Esportiva de Paterna i és per això que des de la Unió de Periodistes Valencians, s’ha emès un comunicat al respecte, en què es qualifica aquesta decisió de “tracte vexatori cap a la premsa i vulneració del dret a la informació” ja que, al contrari, els aficionats sí que podran accedir a les instal·lacions de Paterna, però no els professionals de la informació que diàriament cobreixen l’actualitat de l’entitat valenciana.

La mesura, que va ser anunciada ahir i que passarà a ser efectiva el pròxim dilluns 21 de novembre, ha sigut avançada, sense previ avís i davant la indignació dels mitjans, que s’han quedat aquest matí sense poder realitzar el seu treball en el recinte. Així, des de la Unió de Periodistes Valencians han volgut “denunciar aquesta mesura que atempta contra el dret a la informació”. “Considerem que impedir accedir al recinte atempta i vulnera la tasca i la professió periodística”, continua el comunicat.

Tanmateix, la Unió de Periodistes es posa a la disposició de l’equip valencià per a fer de mediadors en aquest assumpte, “on els vertaders perjudicats són els ciutadans, els quals, a partir d’ara, només podran accedir a la comunicació oficial del club, i es veuran perjudicats en el seu accés al dret a la informació”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa