Diari La Veu del País Valencià
El Museu Valencià d’Etnologia acull la Viquitrobada 2016

Redaccció / València.

La Viquipèdia, l’enciclopèdia en línia multilingüe de referència, arriba a València. Ho farà amb la Viquitrobada, un esdeveniment anual organitzat per Amical Wikimedia. A les Viquitrobades, els editors de la versió en valencià de la popular enciclopèdia posen en comú experiències sobre el coneixement lliure.

Tot i que inicialment estava prevista per al cap de setmana del 12 i 13 de novembre, finalment, la Viquitrobada, el congrés anual de la Viquipèdia en valencià, s’endarrerirà dos setmanes. També hi ha canvi de seu, ja que l’acte passa del MUVIM al Museu Valencià d’Etnologia, al Centre Beneficiència. La relació entre Amical Wikimedia, l’entitat organitzadora de l’acte, i el Museu Valencià d’Etnologia no és nova, ja que va ser a aquest museu on es va dur a terme la primera experiència de viquipedista resident al País Valencià, un programa on un editor de la Viquipèdia comparteix uns mesos amb el personal d’una entitat cultural per a dur a terme una col·laboració entre el centre i l’enciclopèdia online.

Aquesta experiència, que es va dur a terme entre abril i juliol de 2016 a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, va tindre tant d’èxit que des de setembre s’està repetint a la resta de centres de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Durant un cap de setmana, els veterans viquipedistes explicaran les seues experiències amb museus valencians, ajuntaments com Carcaixent i biblioteques municipals com les de l’Eliana o Xirivella.

A més, l’investigador Marc Miquel presentarà els resultats de la seua tesi sobre les identitats a l’enciclopèdia en línia i a la Biblioteca del Museu es podran trobar alguns dels experts d’Amical impartint masterclass sobre Open Data als projectes de la Fundació Wikimedia, com Wikidata. La Viquitrobada tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre i està oberta a tots els públics. A banda de conferències dirigides a gestors culturals o editors de la Viquipèdia i debats per a la comunitat d’editors, com per exemple els dedicats a la perspectiva de gènere, també hi haurà tallers per a gent que no estiga familiaritzada amb els projectes Wikimedia i un passeig fotogràfic per la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa