Diari La Veu del País Valencià
València rehabilitarà el Mercat del Grau per a revitalitzar el barri

RedactaVeu / València.

El projecte de rehabilitació del Mercat del Grau manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combine els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui aquest projecte, que s’aprovarà en el ple del pròxim dijous i s’executarà, en uns 18 mesos, amb un pressupost de 2,4 milions d’euros a càrrec del Pla Confiança.

Carlos Galiana ha explicat que és “el fruit de mesos de treball de la Regidoria de Comerç, que ha defès un mercat accessible i obert que convide a entrar la ciutadania, que destaque com a espai de convivència comercial i social i que actue com a element revitalitzador del barri”.

Pel que respecta als usos comercials del nou Mercat del Grau, el regidor ha explicat que tindrà 24 punts de venda enfront dels 56 existents, dels quals actualment només es troben oberts al públic 4 (3 botigues i un bar), “amb els quals estem negociant per si volen mantindre la seua activitat mentre es fan les obres”. Les noves parades mantindran l’oferta de producte fresc “i, fins i tot, es contempla la possibilitat de dedicar una parada per a la Tira de Contar, per a la venda directa de productes frescos cultivats a l’horta i de cultiu recent.

A més a més, el regidor ha destacat que aquest mercat municipal complirà el seu objectiu de revitalitzar el barri, ja que el projecte també dota l’espai d’uns usos socials i el recinte comptarà amb zones amb accés a les noves tecnologies, per a fer conferències, teatre infantil, concerts i reunions d’associacions de veïns, confraries i altres entitats del Grau.

Durant la presentació d’aquest projecte, aprovat en la Comissió d’Hisenda amb l’abstenció del grup municipal popular, el regidor també ha recordat que el Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, serà el primer en estar obert de matí i vesprada.

Aprovat el projecte, i la direcció d’obra, es duran a terme les actuacions prèvies a la rehabilitació del Mercat, per a, posteriorment, realitzar la construcció de l’edifici i la urbanització de l’entorn, que registrarà alguns canvis com la conversió en zona de vianants del carrer Plaça del Mercat Nou.

Comparteix

Icona de pantalla completa