Diari La Veu del País Valencià
Patrimoni negocia amb una entitat religiosa qui ha de pagar les obres de l’Escalante

Sixto Ferrero / València.

La regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, María Oliver, ha assenyalat aquest dimarts que des de la seua regidoria “estan oberts al fet que el Teatre El Musical (TEM) del Cabanyal aculla la programació de l’Escalante” tal com es va acordar entre l’Ajuntament de València i la Diputació de València ara fa unes setmanes. No obstant això, davant l’absència d’una data perquè el Teatre Escalante torne a la normalitat, Oliver ha precisat que el TEM seguirà predisposat a l’acollida “el temps que calga, sempre que siga en les mateixes condicions” de l’acord subscrit, perquè és “molt més que un espai i està al servei de la ciutadania”, segons recollia Europa press.

El conveni però, està signat fins al març, tal com ha confirmat a aquest diari Rosa Pérez Garijo, responsable de Teatres de la Diputació, i tot i que s’especula que es podrà tornar a l’Escalante entre gener i febrer de 2017, la diputada no s’atreveix a donar una data fixa, ja que “l’arquitecte no ens ha donat un dia concret” tampoc.

Cal recordar que el centre teatral Escalante, gestionat per la Diputació, es va ordenar el seu tancament a causa de danys estructurals i que a hores d’ara l’arquitecte continua treballant-hi fent proves per comprovar l’estat general.

Per altra banda, les despeses de les proves i de la possible intervenció no està clar qui les ha de sufragar. Segons ha manifestat Pérez a La Veu, “és Patrimoni qui està fent les negociacions amb l’entitat religiosa propietària” i apunta que la fundació en qüestió és dels “jesuïtes, els quals estan negociant directament amb Patrimoni”.

En març “esperem estar de tornada” afirma Pérez, encara que de moment la col·laboració entre el TEM i l’Escalante és “òptima”.

El Teatre Escalante de la Diputació de València brindarà en la seua 32a temporada una programació amb més produccions pròpies (augmenten d’una a tres); 186 funcions a càrrec de 21 companyies que reuniran a més de 22.000 escolars i activitats dirigides a fomentar la inclusió social.

Comparteix

Icona de pantalla completa