Diari La Veu del País Valencià
Arthur Caravan triomfa en els Premis Ovidi

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Enguany, l’XI Nit dels Premis Ovidi s’ha celebrat per primera vegada fora de la ciutat de València, a l’Auditori de Castelló de la Plana. La gala de lliurament ha tingut lloc a la capital de la comarca de la Plana Alta dins del marc de la programació del Trovam!, la fira de la música valenciana que s’hi celebra des de fa quatre anys. L’acte de lliurament, organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià i presentat per la periodista alcoiana Amàlia Garrigós, mamprengué amb una intervenció de Jordi Pastor en record a son pare, recentment traspassat: el músic alcasser Vicent Pastor, membre del grup Tres Fan Ball i peça clau del campament musical Folksona, que se celebra tots els estius a Agullent (la Vall d’Albaida), però que va començar a Castelló de la Plana. Amb rotllo i canya, la presentadora desgranà tot el rosari de categories premiades, amanides en la part audiovisual per projeccions a càrrec de Túbal Perales i Daniel Olmo Boronat.

El Premi al Millor Videoclip ha estat per a Blau (Enredo Films/Estudis Blau) de Joe Pask i del realitzador Nacho Errando i el Premi al Millor Disseny per al disc L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques) de Pau Alabajos, il·lustrat per Alba López Soler. Al remat, el cantautor de Torrent, que partia amb quatre nominacions, s’ha hagut de conformar sols amb aquest.

Pel que fa al Premi al Millor Disc de Cançó d’Autor, tenim que ha estat per a Ona Nou pel disc Un gat i un home al seu costat (Més de mil) que ha aconseguit, així, només un premi dels tres als quals estava nominat el músic d’Alzira.

Manolo Miralles de Musicants, després de rebre el Premi Ovidi a Millor disc de folk per Adsabara (Picap). Foto: Musicants.

El Premi al Millor Disc Pop ha estat per a Oh, germanes! (Més de mil), de Gener, que també s’han endut el Premi a la Millor Producció Musical, a càrrec de Paco Loco. Gener, que partia amb quatre nominacions, s’ha conformat amb la meitat.

Arthur Caravan s’ha endut el Premi al Millor Disc de Rock per Major propòsit (Música de telers), així com el Premi a la Millor Cançó per La traïció de les imatges i el Premi a la Millor Lletra per Les amants.

El Premi al Millor Disc de Rap ha estat per al disc Quasi res porta el diari (Autoeditat) d’Atupa i el Premi al Millor Disc de Folk per a Adsabara (Picap), disc que suposa el debut de Musicants, capitanejat per l’incombustible Manolo Miralles.

Per últim, el Premi a la Millor Maqueta ha estat per a Àcids, el treball homònim del grup Àcid.

Enric Morera amb el Grup Carraixet. Foto: Enric Morera.

Els dos guardons honorífics, a la trajectòria musical i a la contribució a l’escena, els van rebre amb orgull dues entitats: en primer lloc, pel que fa al de contribució, ha estat per al festival de la cançó d’autor Barnasants, l’ideòleg del qual és Pere Camps; en segon lloc, el de la trajectòria compromesa amb la llengua i el país, ha estat per al grup Carraixet, les filles de Lleonard Giner.

Com a final apoteòsic, el discurs del president del COM, Manolo Miralles: un dels moments reivindicatius de la nit juntament amb el manifest Sentiu la música, escolteu els músics de la Coordinadora per l’Escena Musical Valenciana, que reclama unes condicions laborals dignes per a l’ofici de la música a nivell estatal.

Comparteix

Icona de pantalla completa