Diari La Veu del País Valencià
Compromís afirma que encara hi ha webs de l’Administració ‘exclusivament en castellà’
RedactaVeu / València

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha registrat en les Corts una iniciativa parlamentària amb què sol·licita al Consell que garantitze que el valencià tinga la presència que li correspon als webs i xarxes socials de la Generalitat i del sector públic.

Per a Ferri, “després de dècades d’abandonament del suport a la nostra llengua per fi tenim un Govern que respecta i està decidit a impulsar el seu ús”, i en aquest sentit, es treballa “per garantir” la igualtat lingüística.

No obstant això, Compromís proposa al Consell diferents mesures com que s’establisca una versió en valencià de les pàgines web de l’Administració valenciana i que compte, com a mínim, amb el mateix contingut que la versió en castellà, incloent les notícies i les notes de premsa emeses per les conselleries.

Demana també que la pàgina d’entrada als llocs web permeta que l’usuari trie fàcilment la llengua de navegació i, en qualsevol cas, que la versió predeterminada siga en valencià. De la mateixa manera, Compromís sol·licita que es fomente un major ús de la llengua en els perfils de la Generalitat a les xarxes socials.

Segons explica Ferri, “trenta-tres anys després de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, continua sent necessari adoptar les mesures que calga per a plasmar els seus principis en actuacions que permeten una igualtat lingüística real i una política de promoció efectiva del valencià”.

Açò és fa més evident encara en els nous àmbits de relació entre l’Administració i la ciutadania valenciana que, per raons òbvies, no estaven contemplats explícitament en les normes aprovades als anys 80, però que es veuen afectats igualment pels principis generals que marca la llei i l’Estatut d’Autonomia. És el cas de les xarxes socials i els llocs web de l’Administració.

Per al portaveu de Compromís, “cal garantir, en aquests dos àmbits, el compliment dels mateixos principis que s’apliquen a la relació presencial entre ciutadania i Administració pel que fa als seus drets lingüístics i a la política de promoció del valencià. Això vol dir actuar perquè tots els llocs web de la Generalitat i el seu sector públic compten amb una versió en valencià completa, incloent les notícies i el contingut dinàmic, que en alguns casos encara es troba exclusivament en castellà”.

“També és important garantir que les xarxes socials de la Generalitat promoguen el valencià i tinguen la capacitat d’interactuar en les dos llengües oficials i que dins de les seues publicacions el valencià tinga una presència, com a mínim, igual que la del castellà”, ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa