Diari La Veu del País Valencià
El Consell suprimeix la subvenció a 16 Denominacions d’Origen a les quals encara deu 6 milions
La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat de “barbaritat” la supressió per part de la Conselleria d’Agricultura, de la subvenció a 16 Denominacions d’Origen del País Valencià, a les quals encara deu 6 milions d’euros. “Quan el Consell hauria d’estar reforçant totes les mesures per a protegir els nostres sectors productius, especialment l’agricultura, el que fa és continuar castigant-los i deixant en una situació límit a qui representa, a més, la qualitat en eixe sector”.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries per exigir la recuperació de les subvencions i perquè es calendaritzen els pagaments que encara deu el Consell des de 2010.

López Barceló assenyala que l’eliminació d’aquestes ajudes a les Denominacions d’Origen “els suposarà greus problemes, més acomiadaments, i una situació insostenible”, lamenta.

Per a Esquerra Unida, “és un insult que la Conselleria modifique contínuament la Llei de Pressupostos per eliminar partides que ja de per si eren insuficients. És vergonyós escoltar a Ciscar assegurar que no destinarà els diners que apareixen als comptes autonòmics, i transformar-los en paper mullat”, critica López Barceló, i afegeix: “El sector agrícola i ramader està en un moment asfixiant, són molt nombrosos els impagaments de la Conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa