Diari La Veu del País Valencià
Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari a Benicàssim
RedactaVeu / Benicàssim

La localitat de Benicàssim és, fins al diumenge 13 de novembre, el punt de trobada de voluntaris lingüístics d’arreu dels territoris de parla catalana. La trobada d’aquest any és especial perquè se celebren 20 anys de la posada en marxa de les primeres experiències de voluntariat lingüístic a les Universitats Autònoma de Barcelona, València i Jaume I. Des d’aquestes primeres edicions, les trobades s’han organitzat en el marc de les activitats de la Xarxa Vives.

L’edició d’enguany va arrancar ahir a les 18.30h amb les paraules de benvinguda d’Inmaculada Fortanet, vicerectora d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat Jaume I. A continuació, Zulima Pérez, secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana va pronunciar la conferència inaugural.

Les trobades de voluntariat lingüístic són un marc per a compartir dinàmiques i experiències, dinamitzar els contactes entre els voluntaris de les diferents universitats i conèixer el territori de la nostra llengua. Al llarg de tres dies, els voluntaris reflexionaran sobre el paper del voluntariat més enllà de l’etapa universitària i gaudiran d’activitats lúdiques com l’actuació del grup de folk valencià Rascanya, balls tradicionals i l’animació musical a càrrec de DJ Karlosk. A més, es realitzaran excursions per diferents indrets de l’àrea de Benicàssim, com ara el Parc Natural del Desert de les Palmes, les Vil·les, la Via Verda, la Magdalena, etc.

L’acte de cloenda tindrà lloc diumenge a les 11.30h amb una conferència a càrrec de Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, i Carles Cortés, president de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives i vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, que serà l’encarregat de presentar l’acte.

Comparteix

Icona de pantalla completa