Diari La Veu del País Valencià
Vilafranca i Morella estan ja preparades per si arriba la primera neu de l’hivern

Comarquesnord.cat.

El fred ja ha arribat a la comarca dels Ports. Si bé encara ens trobem a la tardor i l’hivern meteorològic no arribarà fins el día 21 de desembre, es podria dir que la sensació tèrmica de les darreres hores ja és clarament hivernal. Els municipis ja es van preparar per a aquesta estació i les màquines llevaneu de Vilafranca i Morella, dependents del Consorci de Bombers de Castelló, ja es troben preparades. En el cas de la de Vilafranca, ha arribat els darrers dies al magatzem municipal, després de ser revisada i posada a punt als tallers de la Diputació de Castelló.

Màquines llevaneu i sal per a les carreteres

Aquestes màquines llevaneu ja tenen molts anys i és totalment necessari revisar-les tots els anys per al seu bon funcionament. L’Ajuntament de Vilafranca també està realitzant gestions per a intentar aconseguir uns vehicles més nous, ja que els actuals solen presentar problemes per la seua antiguitat.

A banda de les màquines llevaneu, també es compta ja amb una bona reserva de sal per a ser llançada a les carreteres. Durant l’hivern, seran diferents els camions de sal que arribaran per a la present campanya. Tot es troba ja preparat al magatzem de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquestes màquines depenents del Consorci de Bombers serveixen per a complementar els treballs de neteja de neu, juntament amb les de l’empresa del manteniment de les carreteres. Les ordres per a la seua entrada en funcionament arriben des del Centre de Coordinació d’Emergències.

Els endreços per al funcionament de les màquines llevaneu són sempre un tema destacat en aquesta època de l’any. Quan ens trobem als primers dies del mes de novembre, tot està a punt per a la seua posada en funcionament.

Comparteix

Icona de pantalla completa