Diari La Veu del País Valencià
Teresa Forcades, present hui al Festival Cinema Ciutadà Compromès

RedactaVeu / València.

Aquest dimecres 9 de novembre, a les 18h, en el saló d’actes de la Facultat de Filologia de la Universitat de València, es projectarà el documental Y sin embargo se mueve amb la presentació i participació en el col·loqui posterior de Teresa Forcades, que participa en el documental.

Teresa Forcades és coneguda per les seues posicions crítiques amb la gestió de la grip A per part d’institucions sanitàries com l’Organització Mundial de la Salut i les empreses farmacèutiques productores de les vacunes. Forcades ha denunciat el que ella considera crims i abusos comesos per la indústria farmacèutica i és una de les promotores, juntament amb Arcadi Oliveres, del moviment Procés Constituent a Catalunya.

També estaran presents en l’acte Nelo Martínez, director de la pel·lícula; Francesc Martínez Gallego, vicedegà de la Facultat; Jose Ignacio Pastor, director del Festival CCC, i Enric Valero, representant de la Xarxa d’Entitats del País Valencià, així com representants de la PAH i Iaio flautes.

El documental Y sin embargo se mueve, las luchas que trajeron futuro és un audiovisual finançat per més de 400 mecenes i presentat per Willy Toledo. Es tracta d’un documental que aprofundeix en les resistències i les alternatives a l’actual crisi econòmica i política.

La 2a edició del Festival Cinema Ciutadà Compromès dona veu enguany a protagonistes com Ada Colau, Julio Anguita, Ignacio Escolar, Pablo Iglesias, Diego Cañamero, Nines Maestro, Miren Etxezarreta, Josep María Atentes, Esther Vivas, José Coy, Lluís Martí, Lola Domínguez i Juan Manuel Gordillo.

El certamen tracta temàtiques com ara retallades, aturats, desnonats, preferents, emigració, exclusió social, bombolla immobiliària, rescat, banca, casta, portes giratòries, terratinents, privatitzacions i desindustrialització. A més a més, també es tractarà assumptes relacionats amb la guerra econòmica, els miners, la vaga de la canadenca, el sindicat andalús de treballadors, els jornalers, Sintel, el campament de l’esperança, el 15M, la PAH, Ca Esperança, els Iaioflautes, la Marinaleda i els marxes de la dignitat.

Tota la programació del Festival Cinema Ciutadà Compromés en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa