Èxit del matí de contes a Banyeres de Mariola

Més de 200 persones, entre grans i xiquets, han assistit a una nova edició de rondallaires al carrer per a gaudir de les rondalles populars de l’imaginari dels valencians
7 novembre 2016 01:00h

RedactaVeu / Banyeres de Mariola.
 
La ruta de rondallaires de la Coordinadora pel Valencià (Escola Valenciana) i la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat ha arribat a Banyeres de Mariola.
 
Més de 200 persones, entre grans i xiquets, han assistit a una nova edició de rondallaires al carrer. En aquesta ocasió, han gaudit de les històries dels escriptors Jordi Raül Verdú, qui ha contat La tia Misèria i Dentilleta, i de Francesc Gisbert, amb L'estrella d'or, tres rondalles populars de l'imaginari dels valencians.  Per la seua banda, el grup Anbelú, format per Andreu Bernabeu, Bea Bravo, Lourdes Jiménez i Nerea Palmer, ha dramatitzat els contes El forner i la princesa i L'arbre dels somnis.
 
Josep Sempere, mestre i alcalde de Banyeres, també hi ha col·laborat amb una rondalla del poble ambientada al llavador i que és una variant de I queixalets també.
 

Les rutes de rondallaires s'integren en el projecte ‘Viatjant i llegint’ de divulgació del patrimoni oral valencià, coordinat per l'escriptor Francesc Gisbert. Les pròximes cites seran dissabte 19 de novembre a Cocentaina (11.30 hores al pla de de la Font) i diumenge 27 de novembre a Monòver (11.30 hores a la torre del Rellotge).


 
next