Les dones treballen ‘gratis’ dos mesos a l’any, segons un estudi

La bretxa salarial entre homes i dones al País Valencià és del 25,4%, per sobre de la mitjana estatal
7 novembre 2016 01:00h

Europa press / Madrid-València.

Les dones a l’Estat espanyol treballen "gratis" una mitjana de 54 dies a l'any, és a dir, necessiten dos mesos més per a cobrar el mateix que els homes, segons UGT, que ha presentat, aquest dilluns 7 de novembre, la seua campanya #YoTrabajoGratis amb l'objectiu de denunciar la bretxa salarial a l’estat que se situa en el 14,9% (dada d'Eurostat). Al País Valencià, aconsegueix el 25,4%.

Aquesta campanya s’ha llançat tant sols uns dies després de les polèmiques declaracions del president de la CEOE, Joan Rossell qui considerava “un problema la incorporació de la dona al mercat laboral”. Així doncs, durant la presentació d'aquesta iniciativa, la sotssecretària General d'UGT Madrid, Cristina Antoñanzas, ha reclamat la derogació de les dues reformes laborals, "que han fet més dany a les dones", l'aprovació d'una llei d'igualtat salarial i l'impuls de la negociació col·lectiva per a solucionar aquesta desigualtat. Sobre açò últim, ha denunciat que els plans d'igualtat de les empreses estan "paralitzats".

Antoñanzas ha explicat que la campanya s'engegarà dimarts 8 de novembre en les xarxes socials, coincidint amb el període en què les dones "regalen el seu treball". Així mateix, ha advertit que les "discriminacions" que les dones pateixen en l'accés al mercat laboral, modalitats de contractació, durada de la jornada i interrupcions durant la seua carrera per a les cures familiars "accentuen la seua precarietat després de la jubilació".

La sotssecretària d'UGT Madrid ha recordat les dades de l'última Enquesta d'Estructura Salarial de 2014, que indica que la bretxa entre salaris bruts mitjans anuals entre dones i homes s'eleva fins al 23,2% i la diferència salari/hora és del 14%. Així, mentre els homes perceben 25.727 euros de mitjana, les dones cobren 19.774 euros, quasi 6.000 euros menys a l'any pel mateix treball i dos euros menys l'hora.

"Aquesta diferència, acumulada al llarg de la vida laboral, ascendeix a més de 200.000 euros", ha subratllat Antoñanzas, que també ha recordat que dels quasi huit milions de dones que van treballar eixe any, més de dos ho van fer a temps parcial: Una de cada quatre empleades té un contracte a temps parcial i més d'un milió i mig van accedir a aquest tipus de jornada com a única opció d'entrar en el mercat de treball, "no per voluntat pròpia".

També ha advertit, amb dades d'aquesta mateixa enquesta, que un milió i mig de dones a l’Estatal cobren com a màxim el salari mínim --9.034,20 euros anuals bruts-, una xifra que es redueix a menys de la meitat en els homes.

Només una de cada tres pensions del sistema contributiu de la Seguretat Social la percep una dona. Si es té com a referència el tram d'edat de 65 a 69 anys, els homes reben una pensió mitjana d'1.327,20 euros i les dones 860,79, una bretxa en aquest tram que aconsegueix el 35,14%.

Diferències per territori

UGT assenyala en una taula, amb dades de l'Enquesta quadriennal d'Estructura Salarial 2014, publicada el passat octubre, les diferències entre territoris sobre la bretxa salarial entre homes i dones. Per sobre de la mitjana estatal (23,2%) se situa Navarra (29,6%), Cantàbria (28,4%) i Astúries (27,3%).

També per sobre de la mitjana se situen Catalunya (25,9%), Andalusia (25,6%), el País Valencià (25,4%), Aragó (25,3%), Múrcia (25,7%), País Basc (23,9%), La Rioja (23,5%). Per sota de la mitjana, Castella i Lleó (22,8%), Madrid (21,5%), Galícia (20,9%), les Balears i Castella la Manxa (20%), Extremadura (16,4%) i Canàries (11,8%). En aquestes dues últimes, coincideix que els salaris són més baixos que en la resta d'autonomies.


 
next