Diari La Veu del País Valencià
Ribó i Colau se solidaritzen amb l’alcaldessa de Berga detinguda aquest divendres

EP / València.

Diversos ‘alcaldes del canvi’ han expressat aquest divendres la seua solidaritat amb l’alcaldessa de Berga (Berguedà), Montse Venturós, que ha sigut arrestada aquest divendres per mantenir l’’estelada’ en el Consistori en dues cites electorals.

Els regidors de ciutats com Barcelona, Saragossa, València i Santiago de Compostel·la, que han participat en una trobada a Madrid per a parlar sobre la gestió pública de l’aigua, han rebutjat rotundament que es judicialitzen les qüestions polítiques al mateix temps que han apel·lat al diàleg per a solucionar-les.

Així mateix, han posat l’accent en la independència de les decisions de caràcter local i ha reclamat respecte a l’autonomia municipal i a la llibertat d’expressió.

En aquest sentit s’ha pronunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions als periodistes, igual que l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, qui ha advertit a més que “mai ha sigut bo” barrejar la política amb l’àmbit judicial perquè “posa en qüestió” la capacitat de diàleg dels actors polítics.

L’alcalde de Santiago, Martiño Noriega, s’ha limitat a expressar la seua solidaritat amb l’alcaldessa arrestada aquest divendres per haver desobeït quatre citacions judicials per dos suposats delictes electorals, després que no retirara l’’estelada’ de l’Ajuntament en dues cites electorals.

La més rotunda donant suport a Venturós (CUP) ha sigut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja que considera la seua detenció un “atac molt greu” contra la llibertat d’expressió i la sobirania municipal.

Colau, que veu “inacceptable” l’arrest, ha declarat que qualsevol bandera és “un símbol pacífic i inqüestionable en termes polítics” al mateix temps que ha recalcat que la col·locació de l’’estelada’ en el Consistori era una decisió presa en sessió plenària: “No era una ‘alcaldada’ ni una decisió personal”, ha assenyalat.

Així doncs, l’alcaldessa de Barcelona ha assegurat que aquest arrest “ataca la sobirania municipal” i “la llibertat d’expressió”. A més, ha rebutjat que “es judicialitze una qüestió política” que, al seu parer, es resol des del “diàleg” i no des de l’”amenaça”.

Comparteix

Icona de pantalla completa