Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Encara que el Govern de Rajoy té cares noves les polítiques seran velles’
RedactaVeu / València

El síndic del grup parlamentari Podemos – Podem, Antonio Montiel, ha manifestat aquest divendres que encara que hi ha cares noves en el nou gabinet de ministres nomenat pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “les polítiques seran velles”.

No obstant això, el portaveu de Podem ha instat a esperar unes setmanes per a comprovar la línia que seguirà aquest executiu, però ha advertit que “ja s’ha anunciat que els pressupostos contindran una retallada de 5.500 milions d’euros i la mateixa presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha apel·lat al president de la Generalitat, Ximo Puig, al fet que no es confie amb la revisió del finançament autonòmic, perquè no se sap ni quant representarà per a la Comunitat Valenciana ni quan s’escometrà”.

Així mateix, ha indicat que “les nostres expectatives en la millora del finançament són poques; crec que ens seguirà menyspreant, ens maltractaran”, per la qual cosa ha indicat que la Generalitat “farà bé de començar a pensar mesures des de dins per a la persecució del frau, la lluita contra l’economia submergida i per a augmentar l’eficiència en la gestió dels serveis públics, perquè està vist que els valencians solament ens hem d’ajudar nosaltres mateixos”.

Així, ha expressat que “sense deixar de reclamar una millora del finançament autonòmic, cal adoptar polítiques de major intensitat i abast” i així ho plantejarà Podem en les seues esmenes als pressupostos de la Generalitat per a 2017.

Segons el parer de Montiel, hi ha dues repercussions directes per al País Valencià del nou gabinet de Mariano Rajoy: la continuïtat de l’equip econòmic, “que ha marginat aquesta autonomia i no ha atès el debat plantejat per a la reforma del sistema de finançament autonòmic”, i el manteniment de les polítiques d’ocupació, amb les reformes laborals, “que han generat precarietat en l’ocupació, abaratiment de l’acomiadament i han reduït les possibilitats d’accedir a una ocupació digna”.

Montiel també ha alertat que caldrà negociar sobre el Corredor Mediterrani amb el nou ministre de Foment, l’exalcalde de Santander, Íñigo de la Serna. També ha criticat que Rajoy no haja tingut “la més mínima sensibilitat amb les polítiques d’igualtat de gènere, en formar un govern no paritari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa