Diari La Veu del País Valencià
Ribó: ‘El nou gabinet de Rajoy és la mateixa cançó’
EP / València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat, aquest divendres, que el nou gabinet de ministres de Mariano Rajoy és “la mateixa cançó” i ha mostrat el seu temor al fet que no hi haurà canvis per al País Valencià, que ha estat “oblidat, sobretot en inversions i finançament”. “Com sempre, poc a veure amb la Comunitat Valenciana”, ha resumit.

Ribó, que participa a Madrid en la Trobada de Ciutats per la Recuperació Pública de la Gestió de l’Aigua, ha ironitzat amb el fet que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja havia afirmat que Rajoy “escolliria els millors i els més preparats”. “Crec que amb açò estava dient que els del PPCV ni són els millors ni els més preparats i que, potser, temen, en el PP estatal, l’aparició d’algun nou cas de corrupció, que jo desconec. Però, dóna aqueixa sensació”, ha apuntat.

Així mateix, ha traslladat a Rajoy que, encara que el País Valencià “està molt lluny” de l’autonomia en la qual ell va nàixer, “els valencians també existim i volem ser igual que tots”. “No volem ser més que ningú però tampoc ens resignem ni tolerem estar en les condicions en les quals estem d’infrafinançament” i de nivell d’infraestructures.

Sobre aquest tema, ha recalcat que el PV ha estat “oblidat sobretot en inversions i finançament”, per la qual cosa, “quan veiem un ministre que, aquesta vegada no és de Galícia, però és de Santander, seguim pensant que la distància és molt llunyana i ens temem que ens puga ocórrer el mateix”.

Per açò, ha advertit que seguiran reivindicant “no ser més que ningú” però sí que volen ser “igual que tots” i reclamen, “amb molta força, temes ferroviaris i d’infraestructures”. Com a exemple de la “marginació sistemàtica” en inversions del Ministeri de Foment en infraestructures, Ribó ha recorregut a un llenguatge “quasi futbolístic” i ha assenyalat: “Madrid, tres túnels passants per a ferrocarrils; Barcelona, dos; València, zero”.

Per això, ha demanat al Govern en general i al Ministeri de Foment en particular , que els valencians “exigim tenir un tracte igual que la resta”, ja que el finançament “és el pitjor de tot l’Estat espanyol” i les inversions d’aquest departament i també del de Cultura estan “molt per sota del que ens correspon”. “És una situació intolerable que posa de manifest que la satisfacció amb aquest govern és molt baixa”, ha indicat.

En aquesta línia, ha insistit que el president del Govern “tindrà les seues raons per a haver muntat” el seu nou gabinet tal com ho ha fet, però ha recalcat que “dóna la sensació que és més del mateix en temes econòmics” i no aporta “cap novetat en temes d’energia, dels quals a València estem molt preocupats”.

“Ens agradaria veure algun canvi, però ens temem que no apareixeran”, ha augurat, i ha insistit que no hi ha “cap sorpresa” o “molt poques” i ha subratllar que, en l’àrea econòmica, segueixen Luis de Guindos i Cristóbal Montoro, de qui ha dit que, a València, es percep com “el rei de les retallades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa