Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3 crida a assistir dissabte a la inauguració del ‘Projecte Artístic’ a les víctimes del metro
L. Part / València

La cita és a les 10.30 hores d’aquest dissabte en el jardí situat sobre la corba on va tenir lloc l’accident del 2006 −en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides−, en la cantonada dels carrers Roís de Corella i Mestre Insulsa amb Sant Vicent.

El ‘Projecte Artístic 3 de Juliol’ recordarà al poble valencià −a través de 43 rellotges que simbolitzen els 43 morts (i 7 restants que serviran de suport multimèdia per a connectar amb la web 0responsables.com o amb el blog de l’AVM3J− “que un fet així – el major accident de metro ocorregut a l’Estat espanyol i al País Valencià-, no ha de tornar a succeir”.

Un record al compromís de construir una societat millor

Al mateix tems, el ‘Projecte Artístic 3 de Juliol’ pretén ser una intervenció artística “contra l’oblit, un projecte viu destinat a perdurar en el temps i en la memòria col·lectiva” i un monument “per a tota la societat valenciana” que “ens recorde el compromís de construir una societat millor”, segons l’AVM3J.

La idea del projecte, que ara es fa realitat, va sorgir el 2008 com una cosa senzilla però va anar madurant i guanyant cos, ja que, segons recorda l’Associació, “ens vam adonar que un fet tan greu com l’accident, no ens afectava només a nosaltres. Era el major accident de metro ocorregut a Espanya i un dels successos més tràgics ocorreguts a València, per la qual cosa vam creure oportú el fet de donar l’opció als ciutadans de participar en aquest projecte”.

D’aquesta manera, va nàixer el ‘Projecte Artístic 3 de Juliol’ i es va convocar un concurs artístic per a seleccionar un projecte d’art públic de caràcter “permanent”. Amb l’objectiu que la societat valenciana s’identificara amb el projecte, es va oferir a la ciutadania la possibilitat d’exercir el seu vot, de manera que el projecte més votat per la voluntat popular comptara amb un vot en l’elecció del projecte. El projecte més votat va ser “Prime Time”, obra de l’artista alemanya establida a València, Anja Krakowski.

L’AVM3J ha fet una crida a l’assistència de la ciutadania a la qual va adreçada el monument “en un dia tan important per a nosaltres”

Comparteix

Icona de pantalla completa