Diari La Veu del País Valencià
L’actriu Teresa Gimpera estarà en la Mostra de Cine d’Ontinyent dedicada a Ventura Pons

RedactaVeu / Ontinyent.

La capital de la Vall d’Albaida celebra aquesta setmana la XV Mostra de Cinema d’Ontinyent, aquest any dedicada al director Ventura Pons, del qual es projectaran diferents pel·lícules, així com també es comptarà amb la presència del mateix i dels actors Teresa Gimpera i Ignasi Millet en la gala d’aquest divendres.

La trajectòria del director de cine homenatjat passa per haver sigut vicepresident de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques espanyola, i ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

Durant aquesta celebració cinèfila es podran veure en total 8 films de Pons a les sales del Centre Comercial El Teler. A més, divendres de vesprada tindrà lloc la gala a partir de les 20h al Teatre Echegaray, presentada per Amàlia Garrigós i amb música en directe dels ontinyentins Amanita Suit. A l’acte també estaran presents el director Ventura Pons, Teresa Gimpera i Ignasi Millet.

Maria Carballo, Àlex Borrel i Joan Enric Valiente. Foto: Ajuntament d’Ontinyent.

Àlex Borrell, regidor de Cultura del consistori ontinyentí, destaca que és “tot un luxe” comptar a Ontinyent amb un dels pocs cine clubs a tot l’estat, i animava la ciutadania a descobrir més de prop el considerat com a “Woody Allen espanyol”, tant per la seua extensa filmografia com per la combinació de drama i comèdia a la mateixa. A més, Borrell afegeix que el mateix dia de la gala, divendres 4, el director i els dos actors oferiran una xerrada en el Campus Universitari, oberta al públic en general.

Per la seua banda, el president del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, destaca també la trajectòria dels dos actors que acompanyaran Ventura Pons: Teresa Gimpera, considerada “la musa de l’Escola de Barcelona”, que ha participat en més de 120 pel·lícules; i Ignasi Millet, actor i museòleg català “que malgrat ser seropositiu i haver passat per vivències dramàtiques en la seua vida és un personatge que transmet les seues vivències de manera divertida”.

Els films de Pons que s’estan projectant en la mostra són: Un berenar a Ginebra; Cola, Colita, Colassa; Ignasi M.; Carícies; Anita no perd el tren; El gran gato; La vida abismal; i Oh, quina joia!. Podeu consultar informació sobre les projeccions a la següent pàgina web.

15 Mostra de Cinema d’Ontinyent. Cartell: Maria Carballo.

El cartell

L’autora del cartell de la Mostra és l’ontinyetina María Carballo, llicenciada en Belles arts i actual professora en l’escola d’adults local, s’ha mostrat “molt agraïda” per la confiança dipositada en ella i va explicar que la tècnica del cartell “ha sigut bàsica, un retrat al llapis, i que on allò més difícil ha sigut plasmar el rostre de Ventura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa