Diari La Veu del País Valencià
Més de 100.000 signatures per a reobrir les investigacions de l’accident del metro
ACN-RedactaVeu / València

L’associació de víctimes de l’accident del metro de València (AV3J) ha aconseguit reunir més de 100.000 signatures per reclamar reobrir la comissió d’investigació a Les Corts Valencianes que depure possibles responsabilitats polítiques.

A través de la plataforma Change.org els signants reclamen una nova investigació “amb garanties”, “sense vetos, sense presses i sense lligams” dels compareixents.

La petició adjunta una carta adreçada al president valencià, Alberto Fabra, en què es reclama que atenga les peticions i escolte les nombroses irregularitats que l’associació denuncia, accedint així a reobrir “una investigació objectiva i veraç”. 43 persones varen morir i altres 47 varen resultar ferides.

El dilluns, el PSPV va demanar a la Fiscalia Superior del País Valencià que òbriga una recerca per a determinar si es va cometre algun delicte de fals testimoniatge en la comissió d’investigació de les Corts.

Els socialistes valencians lliuraren al Tribunal Superior de Justícia valencià un escrit dirigit al fiscal en el qual demanen la nova recerca, acompanyat d’un enregistrament del programa televisiu de la Sexta ‘Salvados’ sobre l’accident i les actes de la comissió de recerca, que va començar el 17 juliol i va concloure el 4 d’agost de 2006.

Així mateix, el PSPV ha aportat una còpia de l’argumentari, amb les preguntes i les respostes, que va elaborar l’empresa de comunicació H&M Sanchis perquè ho utilitzaren els compareixents en la comissió parlamentària.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa