Diari La Veu del País Valencià
Mata: ‘Amb RTVV Bonig demostra actuar com una autèntica ‘kale borroka’ parlamentària’
RedactaVeu / València

Durant el pròxim ple de les Corts es votarà de nou la candidata per al Consell Rector de la nova corporació de mitjans que no va obtenir els vots necessaris en primera votació. En relació a aquesta qüestió, el síndic socialista ha lamentat que Bonig estiga actuant “com una autèntica ‘kale borroka’ parlamentària”. També ha qualificat d’“inaudita” l’actitud dels dirigents del PPCV amb la candidata al Consell Rector de la RTVV que ells mateixos van suggerir.

“Em sembla un fet d’extrema gravetat que deixen per segona vegada que la seua candidata siga sotmesa a la votació d’aquest ple i que per segona vegada no compte amb els vots necessaris per la negativa del seu propi grup a donar-li suport”, ha assenyalat el diputat socialista. Mata ha anunciat que si el PPCV continua amb la seua negativa a donar suport a Maite Fernández “no col·laborarem amb el joc de Bonig i retirarem la candidatura, ja que cal recordar que si ella és candidata és perquè PSPV, Compromís i Ciutadans la van proposar”.

“Presentem la candidata que el PP va presentar i a qui després es va negar a donar suport, però no crec que calga fer-la passar una altra vegada pel tràngol de ser rebutjada”, ha insistit Mata durant la roda de premsa posterior a la junta de portaveus.

Mata ha denunciat que Bonig “s’haja fixat com a objectiu sabotejar tots els òrgans estatuaris i les votacions dels seus membres” i li ha recordat que “mentre que Compromís i PSPV estem fent un esforç de generositat perquè tant en la nova CVMC com en el CJC els partits que no formen part del govern tinguen representants, el PP sempre va tenir per costum copar amb majoria absolutíssima tots els òrgans i deixar algun membre testimonial a repartir entre tota l’oposició”.

D’aquesta forma li ha demanat “altura de mires perquè tornen al bloc constitucional estatuari que en els últims mesos han abandonat després d’eixir-se’n dels plens, onejant banderes cada dos per tres o escrivint cartellets amb missatges” (enllaç noticia cartellet Bonig). “Ha arribat l’hora que reconsideren la seua actuació tant en el tema de la tele com en l’elecció dels membres del Consell Jurídic Consultiu”.

En l’acte, els socialistes han instat la dirigent del PPCV perquè aclarisca quin és l’interès del PPCV a perdre un representant en la corporació, “perquè el que sembla és que ja no li agrada la seua candidata i està fent tot el possible perquè no isca”, ha sentenciat sobre aquest tema el dirigent socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa