Diari La Veu del País Valencià
El PP no participarà en la segona votació de Fernández per al Consell Rector de la CVMC
EP / València

El ple de les Corts Valencianes acollirà, la setmana vinent, la votació de la candidata al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) Maite Fernández, que va quedar pendent de ser nomenada en representació del Consell de la Ciutadania en no aconseguir la majoria requerida, i el PP ha anunciat que no participarà en aquesta votació −com ja va fer en la primera− per “coherència” i tampoc no proposarà un altre nom.

Així ho ha indicat després de la Junta de Síndics la portaveu popular Isabel Bonig, que ha recordat que el seu grup va demanar una votació individual dels candidats al Consell Rector perquè volien vetar la proposta de Podem i no se’ls va concedir. Ara, “que assumisquen les conseqüències”, ha advertit, per a assegurar tot seguit que no van a acceptar “imposicions de ningú i menys de Podem”.

Encara que no ha volgut desvetllar si eixiran de l’hemicicle com en l’anterior ocasió –“estem aprenent de l’esquerra”, ha ironitzat− ha assegurat que a partir d’ací correspon a la resta de grups decidir què ocorre amb aquest nomenament perquè el PP “no va a fer marxa enrere”. “Que s’apanye aquella part”, ha incidit.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que existeixen diverses possibilitats donat el cas que Maite Fernández no aconseguisca la majoria de tres cinquens requerida. Una és que el Consell Rector ja triat −amb nou membres que es mantindrien en tot cas− agilitze la constitució del Consell de la Ciutadania i puga triar-se ja el representant sense necessitat de nomenar en el termini de sis mesos un representant provisional. L’altra seria que la resta de grups arribaren a un acord i proposaren un nou candidat, encara que Ferri s’ha mostrat partidari de la primera opció, atès que “no és greu que en sis mesos no estiga coberta aquesta plaça”.

Ferri: “No sé si Bonig és una ignorant o ens vol fer passar per ximples”

També ha remarcat que Fernández no serà membre del Consell Rector “perquè el PP no vol” i ha assenyalat que el PP podria haver votat una llista sense la candidata de Podem, com va fer aquest grup en sentit invers, en la primera votació. Així, ha indicat que és una “excusa” i ha agregat: “No sé si és una ignorant o ens vol fer passar per ximples”.

Mata: “És insòlit”

Per la seua banda, el síndic socialista Manolo Mata ha qualificat d’”insòlit” que el PP no vaja a votar la seua pròpia candidata, la qual, ha recordat, va ser proposada també pel PSPV, Compromís i Ciutadans malgrat que no els semblava la indicada i ha anunciat que demanarà la retirada de la candidatura per a evitar “la crueltat extrema de cara al fet que aquesta persona siga rebutjada per segona vegada”.

Ha recalcat que tant PSPV com Compromís van oferir al PP que Maite Fernández fóra triada “amb 86 de 99 diputats” i ha qüestionat quin és “l’interès d’Isabel Bonig de perdre un representant” en el Consell i si és possible que “ja no li agrade la seua candidata”.

Comparteix

Icona de pantalla completa