Diari La Veu del País Valencià
Vicent Soler sobre el deute valencià: ‘Tenim una llosa que no deixa de pujar’
Leo Part / Sixto Ferrero / València

“Durant els governs de majories del PP, aquest era un mur impenetrable”, així es pronunciava el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, qui atenia a preguntes d’aquest mitjà en el passat sopar dels Premis Octubre, que tingueren lloc aquest cap de setmana a València.

Preguntat sobre la situació del Govern espanyol i la seua relació amb el Govern valencià, Soler destacava que la nova etapa en minoria del PP el fa “més dèbil” i, per tant, “tota la pressió que hem fet pot ser més eficaç”.

“Tot i no tindre mitjans públics generalistes, el missatge del Govern valencià va calant”, respongué preguntat pels recents pressupostos aprovats per les Corts. Així, Soler explica que s’han proposat, pressupostàriament, fins ara, “igualar serveis bàsics, com la dependència, als nivells estatals dels quals estàvem allunyats”, això com què es farà d’ara endavant, com per exemple el treball per la creació de llocs de treball “per a tindre diners per a mantenir l’estat del benestar”. En el mateix sentit, explica per què “necessitem un nou sistema de finançament”, perquè “les autonomies paguem tres dels quatre pilars bàsics, i això és molt car”.

“Tenim una llosa que va pujant”, afirma en fer referència al deute de més de “43.000.000 d’euros que tenim, heretat d’altres anys”. Per a quadrar els comptes, Soler demana tres coses: “Complir la Constitució amb el territori valencià, renegociar el deute i equitat amb les inversions de l’Estat”.

Tan sols uns minuts abans, però, s’havia fet la votació en el Congrés espanyol, on Mariano Rajoy aconseguia els vots i les abstencions suficients per a ser nomenat president espanyol, un fet sobre el qual Vicent Soler també tingué una opinió: “Rajoy és el pitjor president que pot tindre Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa