Diari La Veu del País Valencià
Errejón assegura que Podem no permetrà que el PP ‘torne a la Generalitat’

RedactaVeu / EP / València.

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat que la seua formació “sempre ha defensat que una cosa és l’escala estatal i una altra l’autonòmica” i que no van a “permetre ni per activa ni per passiva que el PP torne a la Generalitat Valenciana”. No obstant açò, ha assenyalat també que no entenen que “un partit exigisca des de València finançament més just i, al mateix temps, des de Madrid, premie als artífexs d’un finançament injust”.

Així s’ha expressat, aquest diumenge, el també portaveu d’Units Podem en el Congrés a preguntes dels periodistes abans de participar en la xarrada ‘Guanyar el futur’ de la inauguració de l’Estatge de València al costat del secretari general de Podem del País Valencià, Antonio Montiel; de la diputada per València en la cambra baixa, Àngela Ballester, i d’altres representants de la formació de València.

Preguntat per la seua opinió pel que fa a la posició dels diputats socialistes valencians, que van votar abstenció en la sessió d’investidura del dissabte, en la qual va ser reelegit Mariano Rajoy com a president del Govern, Errejón ha dit que els va veure “visiblement sufocats per l’abstenció” i ha comentat que “en algun cas els van haver de demanar que repetiren la seua votació perquè no se sentia”.

Així mateix, ha argumentat que li hauria agradat que els diputats socialistes triats al País Valencià “hagueren tingut una posició més digna, com la dels diputats del PSC o de Balears”.

No obstant açò, el portaveu d’Units Podem ha destacat que el seu partit sempre ha diferenciat entre “l’escala autonòmica i l’estatal” i que no van a permetre “ni per activa ni per passiva” que el PP recupere el Govern al País Valencià, en referència a les manifestacions de la formació sobre la possibilitat de retirar el seu suport al PSOE en determinats governs autonòmics.

“Al mateix temps”, ha continuat, “diem que hi ha una certa incoherència en el fet de reclamar un finançament més just per a València i permetre que Cristóbal Montoro, que asfixia les comunitats autònomes, revalide com a ministre d’Hisenda”. Així, ha indicat que no entenen “que un partit exigisca des de València finançament més just i, al mateix temps, des de Madrid, premie als artífexs d’un finançament injust”, per la qual cosa van a ser “molt exigents per a vetlar perquè es complisca l’Acord del Botànic”.

Acord del Botànic

Per la seua banda, el secretari general de Podem del País Valencià, Antonio Montiel, ha assenyalat que en la seua formació són “no solament els promotors de l’Acord del Botànic, sinó també el motor” i ho van a “defensar”. “Qui ho ha posat en risc ha sigut la incoherència del PSOE, perquè convalida la possibilitat que Montoro seguisca asfixiant les comunitats autònomes i especialment a la Comunitat Valenciana”, ha criticat.

Malgrat açò, ha assegurat que continuaran sent “els garants de l’acord”, “exigents” i “defensant l’acord amb la complicitat de la ciutadania”, perquè sempre han dit que l’Acord del Botànic “era un acord a quatre i no a tres, ja que implica la societat valenciana”.

Montiel també ha recordat que l’Acord es va avaluar durant l’estiu i hi “van participar més de mil persones a través d’un formulari”. Per tant, van a “seguir exigint i avaluant”. A més, ha subratllat que seran “molt durs” amb els socialistes “a l’hora d’exigir el compliment de l’acord” i continuaran sent “els interlocutors entre la ciutadania i el Govern del Botànic”.

“No oblidem que no podem permetre el retorn del PP, el partit del balafiament, de la incompetència i de la corrupció en aquesta comunitat”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa