Diari La Veu del País Valencià
Investiguen si hi ha més implicats en el crim de Xella a banda del presumpte assassí

RedactaVeu / EP / Xella.

La Guàrdia Civil investiga si el presumpte autor de l’assassinat de l’adolescent desapareguda a Xella (la Canal de Navarrés), que ha confessat el crim, va comptar amb algun tipus de col·laboració. El cos de la menor, de 16 anys, va ser trobat nu a un avenc de la localitat i amb signes de violència i, pel que sembla, va ser traslladat amb cotxe fins a aquest lloc.

Així ho ha explicat aquest dissabte el Delegat de Govern del País Valencià, Juan Carlos Moragues, en declaracions als mitjans després de participar en els tres minuts de silenci que s’han mantingut en la plaça de l’Ajuntament de Xella, on han assistit familiars, amics i veïns de la localitat.

Moragues ha lamentat aquesta “tragèdia” i ha mostrat la solidaritat del Govern central amb la família de la menor, de nom Vanessa, i amb els veïns del poble, al mateix temps que ha destacat la “rapidesa i eficàcia” de la Guàrdia Civil en la localització del cos de la jove i en la detenció del presumpte autor dels fets.

El Delegat ha explicat que la recerca sobre l’assassinat “segueix en instrucció”, que ha recaigut en un jutjat de Xàtiva (la Costera) i que encara no es coneixen els resultats de l’autòpsia. No obstant açò, ha apuntat que el cos de l’adolescent presentava signes de violència.

Preguntat per si el suposat autor dels fets, un jove major d’edat amic de la víctima que ha confessat el crim, va actuar sol, Moragues ha indicat que els investigadors estudien si va comptar amb ajuda. “Hi ha un desplaçament evident des d’on suposadament es comet el crim fins a l’avenc on es llança, i s’investiga si va anar sol, si ho va fer acompanyat, amb alguna mena de col·laboració, si ho sabia ell solament i si coneixia algú més el fet luctuós”.

En aquest sentit, ha precisat que, pel que sembla, el jove va demanar el cotxe a un amic per a, suposadament, traslladar el cos de la menor des de sa casa. “Possiblement va ser en la casa. Hi ha un desplaçament del cadàver. En la casa d’aquest xic presumptament es va produir el crim i després va haver-hi desplaçament a través del cotxe d’un amic seu. No sabem si aquest coneixia els motius pels quals volia el cotxe, però hem de veure el grau de participació de tots els actors”, ha destacat.

Per aquest motiu, els agents de la Guàrdia Civil han parlat amb diversos amics de la víctima i del presumpte autor del crim, que encara es troba en la Comandància de la Guàrdia Civil de València, a l’espera de passar a disposició judicial “en els pròxims dies” en el jutjat de Xàtiva.

Moragues ha assegurat que desconeix si el jove comptava amb antecedents policials. No obstant açò, tal com han apuntat des del consistori, sí havia realitzat “obra social” en el municipi per ordre d’un jutjat.

Concentració a Xella

Centenars de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament de la localitat per a mostrar el seu rebuig a l’assassinat de la jove amb tres minuts de silenci. Entre els presents es trobava el pare de la víctima, així com nombrosos amics i veïns, han apuntat des del consistori.

Comparteix

Icona de pantalla completa