Diari La Veu del País Valencià
Marta Buchaca guanya el Palanca i Roca de Teatre dels Premis d’Alzira
RedactaVeu / Alzira.

L’editorial Bromera ha fet pública l’obra guanyadora de l’XI Premi de Teatre Palanca i Roca dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Una família normal, de Marta Buchaca (Barcelona, 1979), és l’obra guanyadora, dotada amb 6.000 € per la Fundación Aguas de Valencia. L’editorial ha destacat que l’autora es converteix en la primera guanyadora dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira d’enguany. Entre els 30 originals presentats al certamen, el jurat ‒format per Pilar Almería, Salvador Bataller, Ramon X. Rosselló, Josep Palomero i Xavier Puchades‒ ha escollit aquesta peça que destaca per “saber combinar una trama elaborada amb una estructura original i per una resolució sorprenent del conflicte”. L’obra serà publicada en la col·lecció Bromera Teatre. A més, el jurat ha destacat l’obra Distància, de Roger Torns, com a finalista.

Una família normal, de Marta Buchaca, és una comèdia negra que juga amb la temporalitat. L’obra aborda les relacions familiars, com ens marquen i com imprimeixen el nostre caràcter. El text comença el dia que Joana i el seu germà reben una nota en què descobreixen que les seues respectives parelles mantenen una relació, fet que sacseja la seua existència i determina que agarren les regnes de les seues vides.

A més a més, la dramaturga rebrà el trofeu dels Premis Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix– durant el sopar de lliurament dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit de l’11 de novembre i durant el qual es coneixeran els guanyadors de la resta de modalitats (novel·la, divulgació científica, assaig, poesia i àlbum il·lustrat, l’últim guardó que s’ha incorporat).

Finalment, l’editorial ha anunciat que el pròxim divendres 4 de novembre es farà públic el veredicte del XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, guardons que també formen part dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa