Diari La Veu del País Valencià
Soler presenta el pressupost ‘de reconstrucció social i econòmica’ del País Valencià
RedactaVeu / EP / València

“Els pressupostos de la reconstrucció social i econòmica” del País Valencià. Així ha definit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2017, que se situen en 17.724,9 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 2,8% respecte als de l’actual exercici.

Soler, acompanyat per la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha expressat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que ha aprovat, aquest divendres, els projectes de llei de pressupostos per al 2017 i de la coneguda com a Llei d’Acompanyament,que ja s’han presentat en les Corts per a la seua tramitació.

El titular d’Hisenda ha subratllat que aquests pressupostos són “de reconstrucció social i econòmica”, però també “reivindicatius”. Sobre aquest tema, ha indicat que incorpora, com l’any passat, 1.325 milions d’euros per l’infrafinançament del Govern.

Reclamació de l’aportació de l’Estat espanyol per a finançar la dependència

A més, Oltra ha assenyalat que, en l’articulat del text, aquest projecte de llei reclama al Govern “l’aportació que l’Estat ha de fer pel finançament de la dependència”, ja que, ha puntualitzat, li correspondria aportar el 50% de la quantia però al País Valencià únicament destina el 12%.

La vicepresidenta també ha posat l’accent en l’augment “important” de les polítiques de generació econòmica i ocupació –ha manifestat que s’incrementen els “esforços” en l’eix 4,’Nou model productiu’–, però “sense perdre el pols a la part social”.

Soler ha puntualitzat que l’increment que registren els pressupostos és del 2,8%, encara que figura el 3,3% d’augment perquè incorpora una “aportació singular per a fer front a les nostres obligacions amb els bonistes que van sufragar el finançament de les universitats”, la qual cosa,, ha puntualitzat, és un compromís del Consell anterior al qual s’ha de fer front el 2017 i el 2022.

A nivell consolidat –administració general, empreses i altres organismes depenents–, el pressupost augmenta un 2,97% i se situa en 18.916 milions. Entre altres partides del sector públic, ha especificat els 55 milions per a la futura Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació –nova RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa