Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament remetrà a la GVA l’informe sobre el nom de la ciutat en valencià

EP / València.

L’Ajuntament de València remetrà a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat valenciana l’informe del Gabinet de Normalització Lingüística sobre l’adaptació al valencià del nom de la ciutat com requeria aquest departament de l’administració autonòmica i com s’ha acordat en el ple ordinari d’octubre celebrat aquest dijous en el consistori a partir d’aquesta sol·licitud.

La mesura ha tirat endavant amb el vot a favor de l’executiu municipal, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, i amb el rebuig del PP i de Ciutadans (C’s). Així mateix, aquests dos grups de l’oposició han presentat mesures que ha desestimat el govern local.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha defensat el contingut de l’informe que proposa el nom de València -en valencià- i ha dit que amb aquesta mesura s’aplica la normativa vigent i es compleix el Reglament d’Ús i Normalització del valencià en l’Ajuntament, acordat per unanimitat dels partits amb representació en el consistori en 1996 -PP, Unió Valenciana, PSPV i Esquerra Unida-.

“Forma oficial”

“El reglament diu que tots els topònims del terme municipal tenen com a forma oficial la valenciana, que és la tradicional, la històrica i la correcta. Llavors, València, com cap i casal del Regne, ha de tenir el seu nom en valencià”, ha manifestat Campillo, que ha dit que PP i C’s “passaran a la història com els que es van oposar al fet que el nom de la ciutat estiguera en valencià”.

Igualment, ha destacat que amb l’adaptació proposada pel govern que presideix Ribó, València s’equipararà al 90 per cent dels municipis de les comarques valencianoparlants del País Valencià. També ha censurat les “incongruències” del PP, que va aprovar la designació de Comunitat Valenciana per a tota l’autonomia en valencià i la d’altres municipis en els quals ha governat o governa.

En aquest sentit, el titular de Govern d’Interior ha dit que València està fent el mateix que altres ajuntaments, al mateix temps que ha assegurat que l’expedient iniciat pel govern local és “correcte” i que es remeten a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat per a atendre la seua sol·licitud i “per seguretat jurídica”. “De l’informe no es canvia ni una coma”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa