Diari La Veu del País Valencià
Soriano advoca per una nova RTVV ‘plural i sostenible’
EP / València

Enrique Soriano, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), la nova RTVV, advoca per un mitjà de comunicació “plural i sostenible”, i veu “raonable” un consens entre el Govern estatal i el Consell per a evitar un recurs a aquest projecte.

Soriano s’ha pronunciat així després d’assistir a la presa de possessió dels membres del Consell Rector de la CVMC, en un acte presidit pel president Ximo Puig. Precisament hui publica el DOGV el nomenament de Soriano, així com el dels vocals d’aquest òrgan: José Martínez Sáez, Vicent Vergara del Toro, Vicente Cutanda Mansilla, María Lozano Estivalis, Rafael Xambó Olmos, Raquel Piqueras Navarro, Mar Iglesias García i María Dolores Navarro Giménez.

Soriano ha afirmat que hui es dóna el primer pas per a engegar el Consell Rector de la Corporació de Mitjans, que “ha de ser l’instrument mitjançant el qual la Generalitat torne a tenir un espai que segurament mai va haver d’eixir”. Al seu parer, la nova RTVV “ha de ser un instrument a través del qual la societat tinga uns serveis d’informació que siguen creïbles i on els principis constitucionals de llibertat d’expressió, opinió i pluralisme informatiu siguen reals i efectius”. Soriano ha ressaltat que l’objectiu és “aconseguir uns mitjans de comunicació públics, valencians, de proximitat, sostenibles i que permeten donar satisfacció a la societat”.

Preguntat pels terminis per a engegar la CVMC, ha indicat que el primer és constituir definitivament el Consell Rector i, posteriorment, procedir al nomenament del secretari i de la vicepresidència. Després d’açò, es començaran a adoptar “algunes decisions”, ha asseverat. “Intentarem que els terminis siguen al més breus possibles, però comprometre’ns a una data concreta és complicat. Serà com més prompte millor”, ha dit. “Pot haver-hi una primera fase d’emissió en proves i posteriorment unes emissions ja de caràcter definitiu”, ha anunciat.

En relació amb el nomenament del director general de l’ens, ha afirmat que primer caldrà constituir la societat, “que ho farem en breu”, i tot seguit es procedirà a la convocatòria del director en un concurs en el qual “caldrà avaluar una sèrie de criteris i tenir present el projecte dels candidats”.

Procediments de selecció de personal

Sobre les contractacions, ha indicat que primer cal determinar què és el que es necessita per a treballar i, després d’açò, podran començar a desenvolupar els procediments de selecció de personal. Preguntat per si s’aplicarà el que marca la llei o si es tindran en compte les objeccions formulades pel Govern -no vol privilegis per als extraballadors-, ha respost que existeix actualment una comissió bilateral entre Estat-Consell i “en funció del que es vaja desenvolupant, podrem actuar”, ha dit.

Soriano ha mostrat el seu desig que aquesta comissió “treballe ràpidament” i ha apostat per un “consens” amb el Ministeri per a engegar la nova RTVV: “Seria raonable”, ha postil·lat.

Sobre aquest tema, Puig ha avançat que instaran el Govern espanyol a accelerar la reunió bilateral prèvia que és “necessària” per a desbloquejar la qüestió d’un possible recurs a la llei valenciana: “Creiem que no és raonable i que no ha d’haver-hi cap nou embós en aquesta qüestió. I per la nostra banda no n’hi haurà. Allò fonamental és que ràpidament tinguem una nova televisió pública”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa