Diari La Veu del País Valencià
El millor cafè de l’Estat espanyol el prepara un valencià
RedactaVeu / Barcelona

El barista valencià Javier Carrión ha demostrat ser qui millor prepara i serveix el cafè de l’Estat espanyol. Concorria a la Gran Final del XI Campionat Nacional de Barista Fórum Cafè celebrat en l’Espai Fórum Cafè de Barcelona com a campió del País Valencià i ha hagut de demostrar les seues excepcionals habilitats preparant café davant altres 16 aspirants, 12 campions autonòmics i 4 subcampions.

El jove valencià, representant a ‘D•OrigenCoffee’ de l’Albir, després de superar una semifinal molt renyida, va aconseguir imposar-se en la final celebrada ahir en la qual cada participant va comptar amb 16 minuts de temps per a preparar 4 Espressos, 2 Cappuccinos decorats amb Latte art i 4 Begudes Fantasia, 2 amb alcohol i 2 sense alcohol, la base del qual i sabor dominant ha de ser el cafè Espresso. Totes aquestes preparacions, així com la tècnica de cadascun dels participants, va ser valorada per un equip de jutges tècnics i sensorials, supervisats per un jutge capdavanter i recolzats per diversos jutges de control.

Amb la demostració d’una immillorable tècnica i un exercici impecable en la preparació de dos combinats amb cafè -un sense alcohol i l’altre amb, tots dos de creació pròpia- Carrión no solament va aconseguir el títol absolut de Campió Nacional de Baristas Fórum, sinó que també es va emportar el títol al Millor Espresso i a les Millors Begudes d’Especialitat.

Per al primer, el valencià va utilitzar cafè espresso, gel, saba d’auró i xocolata infusionat amb flor d’hibiscs; mentre que per al combinat amb alcohol, Javier Carrión va sorprendre els jutges amb una preparació a força de cafè espresso, infusió de corfes de cirera de cafè, almívar de gerd i grosella roja, aigua, sucre i ginebra. El Barista va servir el combinat, de nom ‘Criptonita’, a l’interior d’una elegant caixa de fusta que quan van obrir els jutges es va il·luminar amb un llum verd fosforit.

Foto: Fòrum Cafè.

El podi d’aquest XI Campionat Nacional de Baristes Fórum Cafè 2016 s’ha completat amb el també valencià i subcampió del PV, José Vicente Arrué, que va rebre el títol de subcampió.

Comparteix

Icona de pantalla completa