Diari La Veu del País Valencià
El PSC ratifica el ‘no’ a Rajoy
ACN / Barcelona

El Consell Nacional del PSC ha aprovat, aquest dimarts, una resolució que ratifica el ‘no’ a la investidura de Mariano Rajoy, tot i que el comitè federal de diumenge va aprovar una abstenció en segona votació.

La resolució, que ha obtingut el vot a favor de 241 membres i una abstenció, també aposta per mantenir l’actual protocol de relació amb el PSOE i assenyala que “el futur depèn en gran mesura de la capacitat d’acceptar les diferències i de gestionar les discrepàncies”.

El text argumenta el vot en contra de la investidura de Rajoy perquè és, en gran mesura, “responsable” de la manca de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya que ha portat a un “greu atzucac”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al Consell Nacional mantenir el ‘no’ al candidat del PP, Mariano Rajoy, en la seua investidura, però ha demanat ser conscients que aquest vot diferencial del PSOE pot provocar “un problema de relació”.

En la seua intervenció al Consell Nacional, Iceta ha explicat que l’executiva proposa votar negativament tant en la primera com en la segona votació, ja que ha assegurat que l’abstenció “inhabilitaria” el PSC per a bastir ponts i per a proposar solucions “en el moment que més falta fan” a Catalunya. Ha afegit que els companys del PSOE han de ser conscients que la decisió de votar ‘no’ es pren “per a assegurar la utilitat del PSC com a instrument polític útil per als ciutadans que se senten progressistes i catalanistes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa