Diari La Veu del País Valencià
El PP permet l’ús de terrenys incendiats abans de 30 anys
EFE / València

Així ho plantejava una proposició de llei del PSPV, recolzada per Compromís i Esquerra Unida, que demanava anul·lar el canvi introduït en la Llei Forestal valenciana que permet al Consell exceptuar la prohibició de canvi d’ús forestal dins del termini general de 30 anys mitjançant acord justificat.

El Consell s’havia oposat a tramitar aquesta iniciativa i afirmava que la modificació de la Llei Forestal ha tingut com a finalitat “en tot moment dotar de seguretat” a projectes declarats d’interès general que poden discórrer per terrenys forestals incendiats, com l’AVE Madrid-València o l’autovia A-3.

L’oposició ha demanat revertir la Llei Forestal a la redacció inicial, per evitar un “efecte de crida” i perquè no es repetisquen experiències com la de Terra Mítica, construïda sobre terrens “acabats d’incendiar”, mentre que el PP ha defensat que el canvi de la llei “tanca la porta a ʹpelotasosʹ urbanístics”.

El socialista Francesc Signes ha criticat que el PP “camuflara” en la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat per a 2012 aquesta modificació de la Llei Forestal, i ha demanat que es torne a criteris nítids en aquesta matèria i no sotmesos a “cambalaches ni componendas“.

Segons ha sostingut, el PP va modificar la Llei Forestal per a legalitzar l’abocador de Dosaigües, situat sobre terreny cremat, i ha demanat que no es repetisca l’experiència de Terra Mítica, construïda sobre terrenys incendiats, doncs al seu judici la intenció d’aquesta modificació legal és la mateixa.

La diputada del PP Verónica Marco ha reivindicat que el canvi de la llei forestal “no obri la porta a l’especulació urbanística”, i ha lamentat que el PSPV “dimonitze” aquesta qüestió al País Valencià, on és oposició, mentre que a Aragó la defensa.

El diputat de Compromís Juan Ponce ha alertat que aquest canvi legal pot tenir un “efecte de crida”, i Lluís Torró (EU) ha qualificat ʺd’aberrant” aquesta forma de legislar “a la carta”, que introdueix “vies de discrecionalitat” i que a més suposarà que seguisquen els incendis “intencionats i els piròmans”.


Durant el debat, els grups han expressat les seues condolences per la defunció del pare de la diputada de Compromís Mònica Oltra, davant el seu company de grup Juan Ponce, que ha donat les gràcies a totes les persones que han expressat el seu suport a la parlamentària, que està passant “moments molt durs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa