Diari La Veu del País Valencià
La Musical de Beneixida i la Lira de Salem, primeres vencedores en el Certamen de Bandes
RedactaVeu / València

El Palau de les Arts acull, aquest cap de setmana, la 38a edició del Certamen de Bandes, que organitza l’Institut Valencià de Cultura.

En la seua primera jornada han participat les bandes guanyadores dels certàmens de les demarcacions de les seccions tercera i quarta. Les primeres a actuar han sigut les bandes de la secció quarta en què participen bandes amb un màxim de 40 músics. L’obra obligada, que era estrena absoluta, ha sigut ‘Druids’, de Javier Pinto Bañuls, i les bandes participants han sigut l’Agrupació Musical El Delirio de Gorga, dirigida per Miquel Nadal Bonet, que ha interpretat, com a peces lliures, el pasdoble ‘Llíria’, de José María Martín Domingo, i ‘Kraken’ d’Hugo Chinesta.

La següent a actuar ha sigut l’Associació Musical Sant Jordi de Sant Jordi del Maestrat, dirigida per Pascual Arnau Beltrán, que ha tocat, com a peces lliures, el pasdoble ‘Mis Revoleras’, de Franscisco Signes, i la ‘Overture to New Age,’ de Jan de Haan. Finalment, la Lira Musical de Salem, dirigida per Ernesto Micó Ferri, que ha oferit, com a peces lliures, el pasdoble ‘CXXV Aniversari’, de Juan Alborch Miñana i ‘Chess’, de Johan de Meiji.

En aquesta secció ha resultat guanyadora la Lira Musical de Salem, seguida per l’Agrupació Musical El Delirio de Gorga i la Associació Musical Sant Jordi de Sant Jordi del Maestrat.

Secció tercera

A continuació, ha sigut el torn de les bandes de la secció tercera, bandes amb un màxim de 50 músics, que han tingut com a obra obligada ‘La batalla de La Rochelle’ de Jordi Peiró Marco, obra estrena absoluta en aquest certamen. Les bandes que han participat en aquesta secció han sigut la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, dirigida per Gaspar Genovés Pitarch, que ha tocat, com a obres lliures, el pasdoble ‘Mis Revoleras’, de Francisco Signes, i ‘El jardín de las delicias’, de Miquel Ferrandis. A continuació ha arribat el torn de l’Agrupació Musical de Beneixida, dirigida per Azael Tormo Muñoz, amb l’actuació, com a obres lliures, del pasdoble ‘Àmbar’, de Laureano Climent, i ‘Taj Mahal’, d’Hugo Chinesta. L’última a actuar en la jornada de hui ha sigut la Unió Musical de Redován, dirigida per Miguel Monera Martínez, que, a més de la peça obligada, ha tocat el pasdoble ‘Traner’, de Rafael Talens Pelló i ‘Saga Candida’ de Bert Appermont. L’Agrupació Musical de Beneixida ha sigut guanyadora en la tercera secció, seguida la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes i la Unió Musical de Redován.

Els premis d’aquestes seccions tercera i quarta han sigut entregats quan han finalitzat les actuacions d’ambdues seccions.

Aquest diumenge a partir de les 10.00 hores és el torn de les bandes de la secció segona i a partir de les 16.00 hores de les de la primera secció.

Comparteix

Icona de pantalla completa