Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que els serveis de l’Hospital d’Alzira milloraran després de la reversió
EP / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la cartera de serveis de l’Hospital de la Ribera, a Alzira (la Ribera Alta), no solament es mantindrà després de la reversió de la concessió, sinó que “s’augmentarà “a poc a poc”. Així mateix, ha destacat que els empleats tindran “seguretat en el treball”.

Així ho ha manifestat Puig en la sessió de control del ple de les Corts després de la pregunta formulada per la síndica del PP valencià, Isabel Bonig, sobre “quin interès té per al Consell les 250.000 persones que poden perdre prestacions sanitàries i més de 2.100 famílies que es poden quedar sense ocupació en el Departament de Salut de la Ribera”. “L’interès del Consell és millorar la qualitat sanitària, protegir els interessos del personal i millorar l’eficiència”, ha replicat Ximo Puig.

De la mateixa manera, ha assenyalat que “ni 250.000 persones ni cap” es quedaran sense prestació sanitària. “Això era abans, que retallaven els drets sanitaris a les persones, però açò s’ha acabat. Ara tots els valencians, del color que siguen, tenen assistència universal gratuïta en aquesta terra”, ha ressaltat.

La també presidenta del PP valencià ha advertit que un informe de la Conselleria d’Economia assenyala que “la subrogació és una il·legalitat i lesiva per a l’interès general”. Sobre aquest tema, ha indicat que si açò li ho ha dit a les famílies que treballen en l’Hospital de la Ribera o “els enganyarà igual que als treballadors de RTVV”. Bonig ha destacat que el model de gestió d’Alzira “té els majors índexs de satisfacció de la Comunitat Valenciana”.

“Discurs apocalíptic” del PP”

Durant la segona intervenció, el president ha recordat que el seu antecessor en el càrrec, Alberto Fabra, va dir al març de 2014 en les Corts que no es prorrogaria cap de les concessions sanitàries existents ni n’hi haurà cap nova, per la qual cosa ha dit que no entén “a què ve aquest discurs apocalíptic com si s’acabara tot”.

Puig ha denunciat que els cinc departaments de salut del País Valencià del “model privatitzat” han estat “sense cap control, sense fer les liquidacions que tocaven des de 2008 i sense auditories de la Sindicatura de Comptes”.

A més, ha dit que els dirigents del PP “van rescatar la concessió per a canviar les regles i tornar a adjudicar-la”, i ha indicat que “entre 2008 i 2012 va haver-hi un saldo a favor de l’administració valenciana de cinc milions, que vostès mai van reclamar a aquesta empresa”.

El cap del Consell, qui creu que seria “un autèntic despropòsit” renovar automàticament les concessions, ha destacat que “s’està fent un recorregut des de l’estricta legalitat, sense atacar a ningú”. Així mateix, ha subratllat que el comitè d’empresa “ha signat un acord amb la consellera dient que li sembla bé el que estem fent”. També ha posat l’accent que “la cartera de serveis actual es mantindrà i s’augmentarà a poc a poc”, perquè ja no caldrà pagar “el benefici industrial”, de manera que aquests diners “es quedaran per a l’interès general i no per a l’interès d’una empresa”.

“Els pacients tenen garantit absolutament que l’endemà del contracte tindran la salut pública que es mereixen, com tenen la resta de valencians en les àrees que no estan privatitzades”, ha ressaltat Puig, qui també ha destacat que “els treballadors tindran el que es mereix qualsevol treballador: seguretat en el treball, d’acord amb la llei”.

Posteriorment, el ‘popular’ José Juan Zaplana ha instat el ‘president’ perquè “diga als ciutadans de la Ribera quan sabran què passarà”. La titular de Sanitat ha garantit que l’1 d’abril de 2018 els empleats “seguiran en els seus llocs de treball” i que el procés es farà “amb diàleg i seguretat jurídica”. “El pacte del Botànic està per a complir-se i la ciutadania majoritàriament va votar que volia la reversió de la sanitat al públic”, ha postil·lat.

Des de la bancada del Consell, la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha posat l’accent que “la cartera de serveis serà la mateixa o millorada, mai menor”, i ha preguntat als diputats del PP si són “lobbistes o aconseguidors”. Oltra, des del seu escó, ha mostrat una imatge dels exconsellers ‘populars’ investigats Vicente Rambla, Rafael Blasco, Alicia de Miguel i Luis Rosado i ha destacat: “Aquesta és la seua gestió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa