Diari La Veu del País Valencià
Salvador: ‘Si Puerto Mediterréno té un nou projecte haurà de començar des de zero’

RedactaVeu / EP / València.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha indicat aquest dimecres que si el projecte Port Mediterrani plantejat per a Paterna (l’Horta Oest) es planteja de nou ha de “començar de zero”, al mateix temps que ha apel·lat a la necessitat de “garantir la seguretat jurídica i el rigor”.

Salvador s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa en la qual ha presentat el ‘Mapa de la Hipoteca Urbanística de la Comunitat Valenciana’, preguntada per la voluntat dels promotors d’aquest projecte de mantenir-lo i de cercar amb el Consell camins que puguen fer-lo viable després que aquest haja dictat resolució definitiva en contra.

La responsable autonòmica ha considerat “positiu que es mantinga la voluntat d’invertir a la Comunitat Valenciana” per part del grup que ha presentat aquesta iniciativa, però ha destacat que “la via de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE)” que li correspon “ha sigut desestimada”.

Així, i preguntada també per si, com plantegen els promotors, podrien seguir vigents els informes presentats i que es van resoldre en el seu moment com a favorables si el projecte es reprèn, la consellera ha afirmat que “és necessari començar de zero”.

María José Salvador ha explicat que açò “implica dos escenaris nous per a eixa inversió i qualsevol altra que es vulga situar a la Comunitat Valenciana”. Ha precisat que un dels “escenaris” és presentar de nou el projecte “a través d’un pla parcial”, com s’ha fet per al polígon industrial d’Elx (el Vinalopó Mitjà), ha apuntat.

Salvador ha agregat que açò comporta que “el nou projecte de Port Mediterrani encaixe en el concepte de la ciutat de Paterna, igual que Ikea haurà de parlar amb l’Ajuntament d’Alacant i mostrar el projecte perquè ha d’encaixar en el model de ciutat i en el model d’urbanisme sostenible del nou Consell”.

La consellera, que ha apuntat que després de posar-se en contacte amb l’Ajuntament al seu departament li correspondria tramitar el procediment, ha insistit que “no cal parlar d’informes en l’àmbit de l’ATE perquè no existeix” ja que “està liquidada”.

Així mateix, ha comentat respecte a l’altre escenari que es podria plantejar per a reprendre Port Mediterrani, que vindria a partir d’un “Programa d’Inversió Estratègica Sostenible –Peus–“, una “nova figura” arreplegada “en la modificació de la Lotup –la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge–” prevista pel Govern valencià.

María José Salvador ha manifestat que aquesta “nova figura”, encara no aprovada perquè depèn de la citada reforma, es basa “en tres elements”, en concret, en la possibilitat de “tenir mecanismes per a agilitar la tramitació de determinades inversions de caràcter productiu i empresarial”, en la necessitat de “passar pel Parlament valencià –perquè es pronuncien tots els seus representants i evitar que el projecte s’aprove “només perquè li agrada al responsable de torn”– i en la de “passar pels ajuntaments”.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha assegurat que és “necessari garantir la seguretat jurídica i el rigor” en les actuacions que afecten l’urbanisme, també per a “no perdre inversions i llocs de treball”.

“Volem que es gestione bé i que es faça amb seguretat jurídica i rigor. Açò implica complir amb la llei”

Comparteix

Icona de pantalla completa