Diari La Veu del País Valencià
Es descobreix un nou jaciment de dinosaures a Morella

RedactaVeu / Morella.

El patrimoni paleontològic de Morella (els Ports) continua creixent, en aquesta ocasió l’equip de paleontòlegs, amb el morellà José Miguel Gasulla al càrrec, estan treballant en el Mas de Romeu on destaquen, arran de les primeres restes trobades, que aquest pot ser un jaciment important, ja que s’hi troben peces de grans dimensions. L’alcalde de Morella i la regidora de Cultura han visitat el jaciment per conèixer de primera mà els treball que s’estan realitzant.

De moment, en la primera fase d’intervenció s’ha fet una estabilització del jaciment, ja que estava en un talús on afloraven les restes fòssils en perill de destrucció, tal com expliquen a un comunicat difós per l’Ajuntament de Morella. Durant aquestos treballs s’han trobat una sèrie d’elements ossis que pertanyen a la cintura pèlvica i la cua d’un dinosaure sauròpode de gran mida.

Treballs al jaciment. Foto: Ajuntament de Morella.

Gasulla ha destacat que “es tractaria d’un lloc clàssic de la paleontologia morellana a més que aquest dinosaure presenta un registre escàs en la formació. El jaciment ens donarà nova informació sobre les faunes de dinosaures que convivien amb Morelladon fa 125 milions d’anys. A més, s’afegeix un nou punt d’interès paleontològic a la comarca”.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que va visitar el jaciment i va poder veure, junt amb la regidora de Cultura, Rocío Querol, tot el treball dels professionals, ha dit que “aquest jaciment és una nova mostra de la potencialitat a nivell patrimonial i també turístic que té Morella i tota la comarca dels Ports en el món dels dinosaures” i ha volgut agrair d’una manera especial “el treball dels professionals en el jaciment, la col·laboració de la propietat del mas i el veí de Morella que va trobar inicialment les primeres evidències que podria haver-hi un jaciment important”.

Les peces restaran als Museus de Morella

Gràcies a l’acord de fa uns mesos, per part de la Generalitat Valenciana, aquestes peces del nou jaciment, com altres de jaciments que s’estan treballant de Morella i la resta de la comarca, podran ser dipositades en Museus de Morella i per tant s’evita el trasllat a altres llocs i que posteriorment es puga fer el treball de restauració i estudi en la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa